zondag 28 november 2021

Alles over Dordrecht

Werkzaamheden warmtenet bij Kapteynweg en Vrieseweg-Kasperspad

12 augustus 2019

DORDRECHT - Op verschillende trajecten worden werkzaamheden uitgevoerd voor het warmtenet. Het betreft Kapteynweg-Eisingahof en Vrieseweg-Kasperspad.

Werkzaamheden Kapteynweg – Eisingahof
12 augustus t/m oktober 2019

De flats van Trivire aan het Eisingahof worden aangesloten op het warmtenet Dordrecht. Om dat te realiseren legt HVC een warmteleiding van de Kapteynweg naar het Eisingahof. De aanleg omvat het opbreken van de verharding, graafwerkzaamheden, de aanleg van de warmteleiding en het aanbrengen van tijdelijke verharding. De definitieve bestrating volgt in een latere fase.

Aannemer Nijkamp voert de werkzaamheden uit. De werktijden zijn van 07.00 tot 17.00 uur en kunnen in voorkomende gevallen uitlopen. Het werkterrein wordt afgesloten met hekwerk.

Verkeersmaatregelen van 12 augustus t/m 4 oktober
De verkeersmaatregelen omvatten twee fases, omdat het werkvak in fase 2 naar de andere rijbaan op de Kapteynweg wordt verplaatst. Het Albert Schweitzer ziekenhuis blijft tijdens de werkzaamheden zowel via de Karel Lotsyweg en de Kapteynweg bereikbaar.

Fase 1 rijbaan op de Karel Lotsyweg – Kapteynweg richting Galileïlaan wordt deels afgesloten, tussen de kruising Karel Lotsyweg – Amnesty Internationalweg en de kruising Kapteynweg – Oudendijk; ter hoogte van het Eisingahof.

Omleiding doorgaand gemotoriseerd verkeer via de Overkampweg – Laan der Verenigde Naties –
Hugo van Gijnweg – Galileïlaan richting Kapteynweg. De Sitterstraat en de Oudendijk zijn bereikbaar via de Galileïlaan. De omleiding wordt vooraf met routeborden aangegeven.

Werkzaamheden Vrieseweg – Kasperspad
26 augustus tot eind september 2019
De Kruiskerk aan de Vrieseweg wordt aangesloten op het warmtenet Dordrecht. Om dit te realiseren legt HVC een warmteleiding aan van de Vrieseweg naar het Kasperspad. De werkzaamheden omvatten een open ontgraving. Er wordt een sleuf gegraven, waarin de warmteleiding wordt aangelegd. Daarna wordt de bestrating meteen definitief hersteld.

Aannemer Nijkamp voert de werkzaamheden in fases uit. De werktijden zijn van 07.00 tot 17.00 uur en kunnen in voorkomende gevallen uitlopen. Het werkterrein wordt afgesloten met hekwerk.

Verkeersmaatregelen gemotoriseerd verkeer
De kruising Vrieseweg – Kasperspad wordt in fases afgesloten en wel ter hoogte van de Kruiskerk tot aan de inrit van het parkeerterrein achter de Kruiskerk. Er wordt een omleiding ingesteld, die vooraf met routeborden wordt aangegeven. Woningen en bedrijven blijven te allen tijde bereikbaar, ook voor de hulpdiensten.

Verkeersmaatregelen fietsverkeer
De Vrieseweg blijft bereikbaar voor fietsers. Om overlast te vermijden gaan verkeersregelaars het fietsverkeer op werkdagen begeleiden van 06.00 tot 20.00 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!