zondag 28 november 2021

Alles over Dordrecht

Openluchtbioscoop bij The Movies

6 augustus 2019 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Aanstaande vrijdag 9 augustus is de tweede Film in de Achtertuin. Op de achtergevel van het Movies-gebouw aan de Kloostertuin hangt het grote scherm. Daarop start om 21:30 uur Notti Magiche. Een mix van moordthriller en comedy uit Italië. Het speelt zich af in 1990 in het (verlopen) wereldje van de filmstudio’s in Rome. Een filmproducent wordt dood uit de Tiber gevist. Drie jonge scenarioschrijvers zijn verdacht. Hun verhoor roept het beeld op van een compleet ontspoord avontuur vol feesten, drank, vrouwen, corruptie en de ambitie om te slagen. Een bitterzoete ode van regisseur Paolo Virzi aan de ooit zo bloeiende en bruisende Italiaanse filmindustrie. En een commentaar op de zwarte kanten van de Italiaanse samenleving.

Kaarten kosten 7,50 en zijn zowel online als terplekke te koop. U dient zelf een tuinstoel of kleedje mee te nemen. De Kloostertuin is vanaf 18:30 uur open. Een bar en een foodtruck maken het mogelijk om vooraf lekker te picknicken. Kleine gerechten of een dagschotel (à 15 euro) komen van de BBQ. Mocht het een regenavond worden, dan wordt de film sowieso binnen gedraaid.

Naast dit evenement zijn er deze week ook twee reguliere filmpremières. Opnieuw een spraakmakende documentaire: Diego Maradonna. Vanuit meer dan 500 uur aan archieffilms creëerde regisseur Asif Kapadia een uniek portret van de stervoetballer. We kunnen nog eens genieten van zijn grote talent. Deze kleine, charismatische man groeide in Napels en Argentinië niet alleen uit tot een held, maar tot een ware God. Daarna volgde ook een dramatische neergang.
Van de makers van de prijswinnende documentaires over F1-coureur Ayrton Senna en popfenomeen Amy Winehouse.

Voor de kids is er ook nieuw filmplezier. Playmobil: de Film 3D (NL) brengt de wereldberoemde poppetjes tot leven. Marla is een echt een avontuurlijke meid. Maar het verlies van haar ouders en de zorg voor haar kleine broertje Charlie verhinderen op reis te gaan. Totdat Charlie op magische wijze de Playmobil-wereld wordt ingetrokken en zij er achter aan moet. Het wordt een avontuurlijke reis met vele ontmoetingen en uitdagingen die haar geloof in zichzelf stevig op de proef stellen.
En op woensdag 14 augustus komt een tweede film met de Angry Birds op ons scherm. Gebaseerd op de game hebben de humeurige vogels nog steeds ruzie met de groene biggen. Maar als een ijskoud gevaar hun beide eilanden bedreigt sluiten we een wapenstilstand. Samen kunnen ze sterk genoeg zijn om het gevaar af te wenden.

Check voor meer info en de vertoningstijden: www.themoviesdordrecht.nl

Lees meer over:

the movies kloostertuin
Deel dit bericht met je vrienden!