zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

Weduwe oud-burgemeester Jan H. van Zuuren, Jeanne van Zuuren (98) overleden

26 juli 2019

DORDRECHT -  Jeanne van Zuuren - Verwey, de weduwe van oud-burgemeester Jan H. van Zuuren, is op 98 jarige leeftijd overleden. Ze was onderscheiden met de bronzen erepenning van de gemeente Dordrecht.

Tussen 1963 en 1985 was zij zichtbaar bij het gemeentebestuur betrokken want Jan van Zuuren was die periode wethouder en daarna burgemeester van Dordrecht. Zo stond zij haast wekelijks in de krant als er een echtpaar werd geluk gewenst met 50 of 60 jaar huwelijk.

Burgemeester Wouter kolff heeft haar in juli nog bezocht. Hij laat in een bericht weten dat zij nog heel betrokken en humoristisch was. Bij haar thuis had hij nog met Jaenne van Zuuren een mooi gesprek.

Haar man Jan van Zuuren overleed in 2010. De oud-burgemeester - die als vakbondsman met zijn vrouw naar Dordrecht kwam in 1958 - werd in 1962 lid van de gemeenteraad. Snel volgde stap naar het wethouderschap toen Henk van Es burgemeester werd in 1963 van Den Briel.

Van Zuuren was lid van de PvdA en maakte bijna 22 jaar deel uit van het college van b. en w. Dat was een record in de na-oorlogse Dordtse historie. Piet Janse kwam aan 20 jaar wethouderschap.

Lees meer over:

burgemeester Van Zuuren
Deel dit bericht met je vrienden!