zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

BVD: 'Crisis in de Vrouwenopvang?'

22 juli 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Afgelopen week kwam landelijk in het nieuws dat de jeugdzorginstelling Juzt uit Brabant op omvallen staat en deze ontmanteld zal worden.

Beter Voor Dordts raadslid Loudy Nijhof ontdekte vervolgens dat de vrouwenopvang Dordrecht vanaf 2015 ook onder het beheer van Juzt valt, om precies te zijn onder de Juzt Safegroep. Er zou sprake zijn van het niet meer kunnen uitbetalen van salarissen voor 600 medewerkers en een ontmanteling van de hele organisatie. Juzt zou in het geheel 1800 clienten onder haar hoede hebben.

Beter Voor Dordt maakt zich zorgen over de vrouwenopvang, waar uit veiligheidsoverwegingen vrouwen en kinderen worden geplaatst die te maken hebben gekregen met huiselijk geweld en ook mishandeling. Wat betekent dit nu voor de clienten die nu in de crisisopvang en vrouwenopvang verblijven en wat betekent dit voor toekomstige plaatsingen? De opvang heeft een regionale functie en is dus niet alleen voor Dordtse vrouwen en kinderen. Beter Voor Dordt heeft direct vragen gesteld aan de portefeuillehouder over deze kwestie. Zij verwacht ondanks het politiek reces dat er antwoord op de vragen komt, vooral omdat het hier gaat om een kwetsbare groep vrouwen en kinderen en het wegvallen van plaatsingsmogelijkheden grote gevolgen kan hebben voor deze groep.

Loudy Nijhof: Als raadslid maar ook als jeugdzorgwerker maak ik mij veel zorgen over deze ontwikkelingen. Het betekent voor kinderen en de ouder nog meer onzekerheid. Voor de jeugdprofessionals die moeten plaatsen kost het veel meer zoekwerk en tijd om een cliënt veilig onder te brengen. Er zijn al zo weinig opvangplekken om ouder en kind samen onder te brengen.

Lees meer over:

BVD vrouwenopvang
Deel dit bericht met je vrienden!