maandag 12 april 2021

Alles over Dordrecht

Leden sturen afdelingsbestuur D66 Dordrecht naar huis

16 juli 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Tijdens de Algemene afdelingsvergadering (AAV) van maandagavond 15 juli hebben de leden van D66 Dordrecht het afdelingsbestuur verzocht hun taken neer te leggen. Tevens hebben zij het landelijke bestuur gevraagd om de bestuurstaken over te nemen en zorg te dragen voor nieuwe bestuursverkiezingen.

De AAV van maandagavond 15 juli was door het landelijk bestuur van D66 op verzoek van een groep leden georganiseerd, nadat het lokale bestuur hier niet aan mee wenste te werken. Laatstgenoemde had een klacht over het handelen van het landelijke bureau ingediend. Deze klacht is niet ontvankelijk verklaard.

Door de meerderheid van de leden is tijdens de AAV geconcludeerd dat het voormalig bestuur al enige tijd niet goed heeft gefunctioneerd. Tevens is vastgesteld dat, met medeweten van het voormalig bestuur leden zijn geworven met als doel het beïnvloeden van de ledenvergadering op 7 juni 2018. Deze beïnvloeding werd eerder dit jaar ook al geconcludeerd door een onafhankelijke onderzoekscommissie. Als gevolg hiervan heeft een meerderheid van de leden middels een motie van wantrouwen het vertrouwen in het bestuur opgezegd. Het landelijk bestuur is gevraagd orde op zaken te stellen.

De leden van de afdeling Dordrecht hebben bovendien naar aanleiding van geuite beschuldigingen over discriminatie binnen de afdeling, het landelijk bestuur verzocht om via een onafhankelijk onderzoek uit te zoeken of hier sprake van was. Dit voorstel werd unaniem gesteund.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!