zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Wegwerkzaamheden op diverse locaties in Dordrecht, op 15, 16 en 17 juli

15 juli 2019

DORDRECHT - Om de lokale wegen in een goede conditie te houden, wordt er bijna het hele jaar door aan de wegen gewerkt, van klein tot groot onderhoud. Bij drukke- en toegangswegen kan het zijn dat de de gemeente werkzaamheden 's nachts laat uitvoeren.

Op dinsdag 16 en woensdag 17 juli vinden er op verschillende locaties werkzaamheden aan het wegdek plaats. Op deze locaties wordt een slijtlaag aangebracht. De werkzaamheden starten om ongeveer 07.00 uur en zijn uiterlijk 18.00 uur klaar. Dit geldt voor alle onderstaande locaties. Per straat duren de werkzaamheden maximaal vier uur.

•            Jan Vethkade
•             Viottakade
•             Frans Lebretlaan
•             Maasstraat voetpad langs Wantij
•             Middelweg 3 bruggen
•             Schenkeldijk boven
•             Sikkelstraat helling naar Noordendijk
•             Noordendijk tussen Ploegstraat-Bildersteeg
•             Groenezoom tussen rotonde Groenezoom en Loswalweg
•             Dubbelmondepark ter hoogte van de school
•             Rijksstraatweg tussen Keerweer en Wieldrechtse Zeedijk
•             Oude Veerweg
•             Van Elzelingenweg
•             Zeedijk tussen Meeuwenseweg en Schenkeldijk

Verkeersmaatregelen
Per straat geldt er een parkeerverbod tijdens de dag van de werkzaamheden. De gemeente vraagt omwonenden om auto's ergens anders te parkeren om schade te voorkomen. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer begeleid door verkeersregelaars.

Onderhoud aan het asfalt
Van maandag 15 tot en met woensdag 17 juli voert de gemeente 's nachts op een aantal locaties asfaltonderhoud uit. Deze werkzaamheden duren van 20.00 tot 06.00 uur. De detectielussen voor de verkeerslichten en roodlicht camera's werken niet meer. Daarom moet het asfalt op deze locaties vervangen worden. Tijdens de werkzaamheden kan er enige geluidsoverlast ontstaan.

Het gaat om de volgende kruisingen:
Provincialeweg - Rechte Zandweg - Vissersdijk
Kruising Hugo van Gijnweg – Spirea - Laan der Verenigde Naties
Kruising Brouwersdijk - Krispijnseweg

Verkeersmaatregelen
De Hugo van Gijnweg (richting centrum) en de Brouwersdijk (richting Krispijnseweg) zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. Er wordt hiervoor een omleiding ingesteld. De Provincialeweg blijft wel bereikbaar. Verkeersregelaars begeleiden daar het verkeer.

Lees meer over:

wegwerkzaamheden
Deel dit bericht met je vrienden!