donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Eerste namen Dordtse Cultuurnacht bekend

15 juli 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De 3e Dordtse Cultuurnacht vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 oktober. De cultuurnacht is het moment voor de liefhebbers van cultuur én uitgaan om te ontdekken wat de stad te bieden heeft. Bezoekers kunnen op deze avond gratis kennismaken met het cultuur- en uitgaansaanbod.
De voorbereidingen zijn in volle gang en we zijn trots om de eerste programmaonderdelen te kunnen presenteren.

Schouwburg Kunstmin:
In de tuin van Kunstmin kun je genieten van de AMI6, een dansende, vermakelijke en flirtende oldtimer. De van oorsprong Dordtse Tristan Kruithof brengt deze act speciaal voor de Dordtse Cultuurnacht naar zijn oude thuisstad. Verwonder je en laat je verrassen.

Popcentrale
Geniet van electro/singer songwriter Lijo, ze experimenteert met beats en loops in combinatie met haar beeldende popliedjes. De muziek wordt vergeleken met St Vincent, The Dø, Imogen Heap en Kate Bush. Dit jaar tourt ze door de UK, speelt ze ook op het Gothenburg Cultural Festival in Zweden en dus ook op de Dordtse Cultuurnacht.

De Bibliotheek AanZet
Lars van der Werf is Nederlands populairste dichter op social media en tijdens de Cultuurnacht is hij in Dordrecht met een bijzonder optreden waarbij hij voordraagt in het donker! In een volledig verduisterde bibliotheek ga je met een zaklamp op expeditie, onderweg kom je allerlei verrassende activiteiten tegen.

Tobe
Bij ToBe maken jongeren vanaf 12 jaar in een sneltreinvaart van 5 lessen kennis met een muzikale theaterperformance en presenteren dit tijdens de Dordtse Cultuurnacht. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf opgeven.

Bibelot
De Dordtse techno producer en DJ Cønjecture gaat special voor de Dordtse Cultuurnacht de uitdaging aan om een set voor te bereiden met een tweetal musici van het Bach Festival. Deze unieke combinatie van rauwe techno en prachtige strijkers schept hoge verwachtingen.

Daarnaast treedt ook de Soul/Hiphop artiest Kay Slice (eerder frontman van de Dordtse hiphopformatie Brandwerk) op. Hij wordt bijgestaan door zijn solide liveband.  In Brandstof treedt TWINS op, ze maken galmende dreampop die vergelijkbaar is met de Nederlandse bands Klangstof en Moss.
De komende maanden wordt er door de deelnemers hard gewerkt om het programma te complementeren. Meer info is te verkrijgen op www.dordtsecultuurnacht.nl

Deelnemende cultuurpartners
De Dordtse Cultuurnacht komt voort uit een samenwerking tussen de Dordtse Cultuurinstellingen: Dordrechts Museum, Onderwijsmuseum, ToBe, Kunstmin, Bibelot, de Popcentrale en Dordrecht Marketing.

Al jaren wordt er door deze partijen intensief gewerkt aan het promoten van het uitgaans- en cultuuraanbod in Dordrecht. Naast de cultuurnacht is er ook een gezamenlijke campagne om aandacht te vragen voor het aanbod. De campagne Waar was je nou? geeft hier invulling aan. Op een prikkelende manier laten we de inwoners zien dat er meer is te doen dan men denkt en ze het zeker niet mogen missen.

Lees meer over:

cultuurnacht
Deel dit bericht met je vrienden!