donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Presentatie schilderij in stadskantoor

12 juli 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het schilderij dat Dordrecht Pride de gemeente heeft aangeboden tijdens het LHBTI-Congres op 15 maart, is gisteren, donderdag 11 juli om 17:30 uur opgehangen in de hal van het stadskantoor.

De Dordtse kunstenaar Bart Rombout heeft het schilderij gemaakt, in het kleurrijke schilderij staat vooral de verbinding centraal. ‘Ondanks dat we allemaal verschillend zijn, zijn we toch ook allemaal gelijk’ aldus Rombout.Dordrecht Pride heeft het schilderij aangeboden aan de stad met de wens dat het een plek zou gaan krijgen in de openbare ruimte. Dat krijgt het nu in de hal van het stadskantoor.

Na de Roze Ode aan de Synode, waar het congres onderdeel van was, wil Dordrecht Pride graag een blijvend zichtbare uiting in de stad ter bevordering van LHBT+ acceptatie en respect voor elkaars verschillen in het algemeen.

‘Een mooiere plek dan het stadskantoor is er niet, aangezien hier iedereen weleens komt, het is weer een bouwsteen naar meer acceptatie en het schilderij draagt eenheid en verbinding uit ondanks de verschillen’ aldus Lennart Lenskens, voorzitter van Stichting Dordrecht Pride.

Foto's: Wim van de Pol.Op deze foto: De haast 100 jarige oma van schilder Bart Rombout

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!