dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Koninklijke Erepenning voor DeetosSnel

4 juli 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op woensdagavond 3 juli 2019 reikte burgemeester Wouter Kolff een Koninklijke Erepenning uit aan korfbalvereniging DeetosSnel tijdens de receptie ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van deze vereniging.

De plechtigheid vond plaats om 19.00 uur in de sporthal van DeetosSnel aan de Vorrinklaan 202.

Achtergrondinformatie
DeetosSnel is een fusievereniging van de korfbalverenigingen Deetos en Snel. Beiden zijn in 1919 opgericht. Er is in korfbalstad Dordrecht de afgelopen decennia veel gebeurd op korfbalgebied. De verenigingen Deetos, Snel en later DeetosSnel, maar ook hun nieuwe partner KC Dordrecht en haar voorgangers hebben sportief en organisatorisch het nodige betekend voor de korfbalsport in Dordrecht, zowel in de topsport als in de breedtesport.

In 1977 werd bijvoorbeeld de eerste korfbal-verenigingshal, de Deetoshal, in Dordrecht gerealiseerd. Deze hal heeft de kwaliteit van de korfbalsport en de schoolsport in Dordrecht sterk verbeterd. Het heeft ook de weg vrijgemaakt voor de uiteindelijke verenigingshallenplan van de gemeente. Hierin zijn de korfbalsport en de gemeente Dordrecht trendsetters geweest.

Deel dit bericht met je vrienden!