zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Week van Hoop: inspiratie en verbinding voor jong en oud

2 juli 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Week van Hoop was een inspirerende week vol ontmoeting, vermaak, verbinding en diepgang. Deze week was van 23 t/m 29 juni bij De Hoop, de christelijke ggz-instelling voor mensen met een verslaving of psychische problemen. Er waren allerlei activiteiten variërend van een Lofprijsavond tot een Ladiesnight. De Week van Hoop werd afgesloten met een feestelijke Open dag op het terrein van De Hoop, hier was ook de finish van sponsorfietstocht Cycle for Hope. De stoere fietsers  brachten meer dan 366.000 euro op voor stichting De Hoop! Bekijk de foto’s en lees de verslagen op weekvanhoop.nl

Speciale Lofprijsavond met Dick Pieterman en zangkoor : ‘Echte vrijheid is erkennen dat we ontzettend afhankelijk zijn’

De Week van Hoop startte met een Lofprijs Special, een liefdevolle avond met zang en inspirerende woorden. Het was een warme, zomerse avond en toch zat de zaal helemaal vol. Het publiek was onder de indruk van de getuigenis van oud-cliënte Ria, het koor Chananja zong prachtige liedjes en de bekende Bijbelleraar Dick Pieterman sprak vol enthousiasme over het thema ‘Blijf in mij’. Dick: “We zijn een generatie van Doe het Zelvers. Maar echte vrijheid is erkennen dat we ontzettend afhankelijk zijn.” In zijn preek hield Dick een pleidooi voor wandelen in afhankelijkheid van Jezus: “Onderhoud je relatie met De Heer! Wees eerlijk over hoe jij je voelt. Breng je gevoelens en gedachtes bij De Heer. Je kunt het niet zelf! Doe een beroep op de liefde van God. Zeg: ‘Jezus ik heb u nodig’. God wil je helpen, Hij verlangt vurig naar jou.” De collecte voor Stichting De Hoop bracht meer dan 1000 euro op.
Oud-cliënte Ria, op de Lofprijsavond: “Ik zat in een heel diepe put. Mijn tijd bij De Hoop was een opruimproces. Een proces van afleggen en nieuwe dingen leren. Ik leerde op een andere manier met dingen omgaan. De rode draad in dit proces was en is mijn geloof.”

Ladiesnight: zaal vol dames, spreker, markt en zang
Voor de dames was er ook genoeg te doen tijdens de Week van Hoop. Bij de uitverkochte Ladiesnight genoot een zaal vol vrouwen samen van muziek, shoppen bij diverse kraampjes en er werd gezellig bijgepraat onder het genot van hapjes en drinken. Carianne Ros, schrijfster en trainer van ‘Powervrouwen’ bracht een heldere boodschap over verbonden blijven en vrucht dragen. Het Praise & Worshipkoor ‘Everlasting’ zorgde voor prachtige momenten van aanbidding. De getuigenis van oud-cliënte Yvonne was indrukwekkend en hoopvol. “Ik heb hier geleerd om van mezelf te houden. Ook weet ik nu welk aandeel ikzelf had in mijn problemen en hoe ik dat kon veranderen, hoe ik dat ten goede kan gebruiken.”

Seminars en thema-avond gaven helder inzicht in ingewikkelde thema’s
De Week van Hoop bevatte diepgang en serieuze thema’s. Zo was er een thema-avond over depressiviteit in Maarn. Verder waren er ook seminars, gegeven door zorgprofessionals van De Hoop. Hier kregen bezoekers meer inzicht in verslaving en psychische problemen. Een enthousiaste bezoeker: “Wat heb ik veel geleerd! Het duurde anderhalf uur, maar het was zo snel voorbij. Het had van mij nog wel even door mogen gaan!”

Open Dag: muziek, markt, foodtrucks, finish Cycle for Hope
De Week van Hoop werd zaterdag feestelijk afgesloten met de Open Dag op het terrein van De Hoop. Het was een feest voor jong en oud. Rond de duizend bezoekers genoten in de zon van muziek, marktkraampjes en foodtrucks. Verder waren er kinderactiviteiten, rondleidingen en Gert Hutten (directeur van Tot Heil des Volks) sprak over het thema ‘Blijf in Mij’. Gert: “Zitten wij vast aan Jezus of aan andere zaken? Geef God de kans, Hij snoeit zodat je bloeit!” Bezoekers konden zich laten rondleiden langs afdelingen van De Hoop.  Ook was er genoeg te doen voor kinderen, ze konden knutselen en geschminkt worden. Een groep kids deed op hun eigen fiets mee aan de Dikke banden Race. Het stoere vijfjarige fietsertje Sill was razendsnel en hij haalde het hoogste bedrag op voor kwetsbare mensen bij het Inloophuis. Op de Open Dag finishten de fietsers van het fietsspektakel Cycle for Hope, samen fietsten ze meer dan 366.000 euro bij elkaar voor stichting De Hoop!

Bekijk de foto’s en lees de verslagen op weekvanhoop.nl

Lees meer over:

Open Dag muziek hoop
Deel dit bericht met je vrienden!