vrijdag 27 november 2020

Alles over Dordrecht

Start Kinderraad Dordrecht

28 juni 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het was zover. De Kinderraad Dordrecht is van start gegaan. Over hoe en wanneer werd er gisteren geinformeerd in DOOR (het voormalig Belastingkantoor).

Al enige tijd is onderzocht of een Kinderraad een goed initiatief zou zijn voor onze stad. Het antwoord na dit voortraject en een brede verkenning was: JA.

Op 27 juni werd het startschot gegeven.

Doelgroep Kinderraad Dordrecht
De doelgroep voor de Kinderraad zijn kinderen uit alle wijken in Dordrecht, met verschillende sociaal culturele, economische en etnische achtergronden in de leeftijd van 10-12 jaar. Er waren inmiddels al veel positieve reacties op dit plan, sympathisanten vanuit verschillende hoeken onderschreven het basisplan, de gemeente honoreerde de idee, wethouder Heijkoop nam het op in zijn portefeuille en allen dragen het naar we hopen mee uit.

Foto's: Wim van de Pol.

De Kinderraad bestaat uit een wisselend aantal kinderen en adviseert op verschillende terreinen. Stichting Kinderraad 078 zorgt, samen met lokale partners, dat de onderwerpen passend bij de leeftijd zijn en uitgedragen worden. Samen oefenen kinderen hoe hun wensen te vertalen naar een concreet advies en uitvoering. Kinderen moeten ook zelf iets doen om hun ideeën te realiseren. Kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat hun mening ertoe doet, krijgen een extra ‘steun in de rug‘ door deel te nemen aan de Kinderraad.

Lees meer over:

kinderraad door
Deel dit bericht met je vrienden!