donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Tuin groener om wateroverlast te beperken

14 juni 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Deze week regende het langdurig en hard. Met als gevolg plassen in de tuin of het water liep slecht weg. Ook mensen kunnen aan de wateroverlast die deze hevige regenval veroorzaakt iets doen.

Mensen kunnen een regenton in de tuin plaatsen en het regenwater opvangen. Ze kunnen daar waar het kan, tegels uit de tuin halen en er plantjes voor in de plaats zetten. Het regenwater kan dan gemakkelijk in de grond wegzakken.

Operatie Steenbreek: tegel eruit, plant erin
Zijn mensen enthousiast en willen ze meteen beginnen? Dan kunnen ze naar Operatie Steenbreek in Crabbehof gaan. De tegel uit hun eigen tuin kunnen ze dan meteen meenemen. In ruil voor de tegel krijgen ze een plantje. Gaan ze helemaal voor een watervriendelijk tuin en zijn ze op zoek naar inspiratie? Dan kunnen ze een foto van de tuin maken en ontvangen ze van onze tuinontwerper praktische informatie en tips voor de ideale inrichting van hun tuin. Operatie Steenbreek staat op 26 juni van 13.30 - 16.00 uur bij de wijkactiviteit van Wijk voor Wijk aan de Troelstraweg 180 in Dordrecht.

Plantjes in ruil voor een tegel
Tot 1 juli kunnen ze ook op Stadsboerderij Weizigt bij het Informatiepunt een tegel omruilen voor een plantje. Het Informatiepunt is elke woensdag, zaterdag en zondagmiddag geopend van 13.00 - 17.00 uur.

Zie ook:

Lees meer over:

planten tegels omruilen
Deel dit bericht met je vrienden!