vrijdag 27 november 2020

Alles over Dordrecht

Militairen van het Korps Nationale Reserve (Natres) beëdigd op het Energieplein

11 juni 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op het Energieplein waren afgelopen zaterdag 8 juni veel militairen van het Korps Nationale Reserve (Natres) verzameld voor de beëdiging van nieuwe militairen van het Korps. Een groep van zestig nieuwe soldaten heeft die middag de eed of belofte afgelegd op het vaandel van het korps.

Voor de plechtigheid marcheerde het bataljon door Dordrecht. De ceremonie werd begeleid door het fanfare korps van de Natres. Dordrecht is hiervoor gekozen als locatie omdat de eenheid graag een goede band wil onderhouden met werkgevers, regionale autoriteiten en relaties van onze stad.

Het Korps Nationale Reserve bestaat uit burgers die naast hun baan een militaire opleiding hebben gevolgd. Ze worden in geval van nood of bij bijzondere gelegenheden opgeroepen om de reguliere krijgsmacht te ondersteunen.

Foto: Wim van de Pol.

Zie ook:

Lees meer over:

burgemeester eed militairen natres
Deel dit bericht met je vrienden!