donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

GoldWing Club Holland strijkt voor een Internationaal treffen neer in Nationaal Park De Biesbosch

11 juni 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - GoldWing Club Holland streek voor een Internationaal treffen dit jaar neer in Nationaal Park De Biesbosch. Samen met ruim twintig bevriende GoldWing clubs uit heel Europa vierden de motorrijders hier hun veertigste verjaardag als club.

Op het evenement komen ieder jaar honderden toerrijders uit heel Europa en uit alle lagen van de bevolking. Van jonge gezinnen tot gepensioneerden en alles wat daar tussenin zit. De motorrijders kamperen op het evenemententerrein van de Biesbosch (achter de Sterrenwacht). Alles draait om (muzikale) gezelligheid en lekker eten. Uiteraard worden er ook motorritten gemaakt in de omgeving.

Op vrijdagavond was er een landenparade door Dordrecht. Bezoekers waren gratis welkom om op het evenemententerrein te komen kijken tussen 10.00 en 20.00 uur. Geïnteresseerden konden vragen stellen; de leden praten graag over hun motoren en uitstapjes.

Op zondag 9 juni knipten drie Dordtse kappers tijdens het motorevenement mensen die hun haar willen doneren voor stichting haarwensen. De motorrijders nodigden de kappers speciaal hiervoor uit.

Of zij zelf hun haren zullen laten knippen wist kapster Sandra van de Voorde vooraf niet. “Voor het doneren van haar voor pruiken mogen de haren niet geverfd zijn en ook niet grijs. De motorclub had wel toegezegd dat zij 1000 euro doneert aan het goede doel als zich ten minste tien mensen laten knippen. Er stonden er al negen op de lijst, dus dat moet goed komen. Ze knipten van 10.00 tot 15.00 uur en hoopten dat iemand van stichting haarwensen aanwezig zou zijn, om de vlechten in ontvangst te kunnen nemen.”

Foto’s: Wim van de Pol.

Lees meer over:

golden wings haardonatie
Deel dit bericht met je vrienden!