maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Vrouwen reg(iss)eren

11 juni 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Eén van de momenteel meest invloedrijke vrouwen in Hollywood is Charlize Theron. Ze is al veel meer dan de mooie steractrice. Als producent en rolmodel stijgt haar ster nog steeds. Deze week gaat haar nieuwe filmcomedy in première: Long Shot. Daarin speelt ze misschien wel een heel veelzeggende rol, die van presidentskandidaat Charlotte Field. Om haar campagne kracht te geven, huurt ze de speechschrijver Fred Flarsky in. Vroeger was zij zijn babysitter. Inmiddels is Fred journalist, maar vooral iemand met talent voor problemen. Ondenkbaar ontstaat een affaire en raken ze verzeild in allerlei netelige situaties. Kun je zo president worden?....

De regie nemen ook Violette en de andere vrouwen in haar bergdorp. Het is 1852 en het leger van Napoleon III heeft alle mannen uit het bergdorp weggevoerd. De vrouwen houden de boel draaiende. Na vele maanden wachten besluiten de vrouwen dat ze de eerste man die in het dorp arriveert gaan delen met elkaar. Er verschijnt een zaaier.  Le Semeur is een prachtig intiem Frans filmdrama, met geweldig camerawerk.

The Biggest Little Farm is een inspirerende documentaire voor de hele familie. Het is het verhaal van John en Molly Chester die in 2011 hun drukke stadsleven verruilen voor een bestaan midden in de natuur. Op dorre grond bouwen ze aan een uniek eco-systeem. Ze ontdekken de complexe, zelfregulerende kracht van de natuur. En door die kracht te volgen, groeit een bloeiend boerenbedrijfje en een harmonieus leven.

Tot slot…. Wist je dat The Movies ook films op verzoek draait. Presenteer een film waar je jezelf mee verbonden voelt en deel dat met het publiek. Op vrijdag 14 juni zijn er twee verzoekfilms. God’s Not Dead 3 voor iedereen die geïnspireerd wordt door christelijke verhalen. Home Away from Home voor liefhebbers van hedendaagse kunst. Want dit is een portret van de kunstenaar Do Ho Suh. Regisseur Marjoleine Boonstra komt naar Dordrecht voor een Q&A na afloop.

Voor info, vertoningstijden en online kaartverkoop, check www.themoviesdordrecht.nl.

Lees meer over:

dames the movies
Deel dit bericht met je vrienden!