zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Vaccinatie meningokokken in Deetos Sporthal

7 juni 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op 18 juni worden alle Dordtse jongeren, geboren in 2003 en 2005, gevaccineerd tegen de meningokokkenziekte.

Sinds 2015 worden jaarlijks steeds meer mensen ziek door een besmetting met de meningokok, type W. Deze bacterie kan hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging veroorzaken. De minister van VWS heeft daarom in september 2017 besloten tot de invoering van een vaccinatie tegen meningokokkenziekte voor peuters van 14 maanden en jongeren die 14 jaar worden. Staatssecretaris Blokhuis besloot vorig jaar om het aantal jongeren dat voor vaccinatie in aanmerking komt, uit te breiden. De vaccinatie moet voorkomen dat meer mensen ziek worden.

Jeugdgezondheidszorgorganisaties in heel Nederland bieden vanaf 2018 de meningokokkenvaccinatie aan. Op dinsdag 18 juni zijn jongeren geboren in 2003 en 2005 opgeroepen door Careyn Jeugd en Gezin voor een groepsvaccinatie in de Deetos sporthal in Crabbehof.

Jongeren die geboren zijn in 2001, 2002 en/of in 2004 hebben zich eerder kunnen laten vaccineren. Jongeren die aan deze oproep geen gehoor hebben gegeven, kunnen dit alsnog doen op deze 18 juni. Meld je dan aan via: VACCINATIES4tot19@careyn.nl.

Als u vragen heeft, dan kunt u bellen met 088-1239924.
Op onderstaande website staat waar en wanneer er in ons werkgebied gevaccineerd wordt: https://www.careynjeugdengezin.nl/zuid-holland-zuid/vaccinaties-voor-het-schoolgaande-kind
Algemene informatie over de meningokokkenzieke vind je op: www.deelditnietmetjevrienden.nl

Lees meer over:

sporthal vaccinatie
Deel dit bericht met je vrienden!