woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Zaterdag worden er 60 leden Korps Nationale Reserve beedigd op het Energieplein

6 juni 2019

DORDRECHT - Op het Energieplein worden aanstaande zaterdag 8 juni veel militairen van het Korps Nationale Reserve (Natres) verzameld voor de beëdiging van nieuwe militairen van het Korps. Een groep van zestig nieuwe soldaten zal die middag de eed of belofte geven op het vaandel van het korps.

Voor de plechtigheid marcheert het bataljon door Dordrecht. De ceremonie wordt begeleid door het fanfare korps van de Natres. Dordrecht is hiervoor gekozen als locatie omdat de eenheid graag een goede band wil onderhouden met werkgevers, regionale autoriteiten en relaties van onze stad.

Het Korps Nationale Reserve bestaat uit burgers die naast hun baan een militaire opleiding hebben gevolgd. Ze worden in geval van nood of bij bijzondere gelegenheden opgeroepen om de reguliere krijgsmacht te ondersteunen.

Foto: Wim van de Pol.

Deel dit bericht met je vrienden!