Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse blogger ontvangt Speciale Vermelding van Europese Commissie

5 juni 2019

DORDRECHT - De Speciale Vermeldingen van de European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2019 werden dinsdag 4 juni bekendgemaakt door Europa Nostra en de Europese Commissie. Een van de Speciale Vermeldingen werd toegekend aan het About Art Nouveau Blog van de Dordtse blogger Olga Harmsen.

De jury kende dit jaar Speciale Vermeldingen toe aan 11 erfgoedprestaties uit 9 Europese landen die deelnemen aan het Creative Europe-programma van de Europese Unie. De Speciale Vermeldingen worden gegeven aan buitengewone bijdragen aan het behoud en de verbetering van het Europese culturele erfgoed, die bijzonder op prijs worden gesteld door de jury maar die niet zijn opgenomen in de definitieve selectie om een prijs te ontvangen.

De jury oordeelde dat het About Art Nouveau Blog een indrukwekkend en ambitieus initiatief van Olga Harmsen is, dat Art Nouveau in Nederland en elders in Europa in kaart brengt en becommentariëert. Het belangrijkste doel van het blog is om het bewustzijn over de kunststroming te vergroten door middel van boekbesprekingen, lezingen en samenwerking met verschillende andere Social Media platformen. "Dit is een belangrijke viering van een stroming uit de twintigste eeuw, een pan-Europees fenomeen", merkt de jury op. "Dit project onthult Art Nouveau in zijn vele dimensies en brengt het dichter bij een geïnteresseerde doelgroep."

Lees meer over:

award blogger art nouveau
Deel dit bericht met je vrienden!