woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Vriendschap vieren in The Movies

4 juni 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Dat zou je het overkoepelende thema kunnen noemen van de beide filmpremières van deze week. In de gedramatiseerde biografische film Tolkien staat de vriendschap centraal die wordt gesmeed tijdens de studententijd en de kameraadschap van soldaten, die strijden aan het front in de Eerste Wereldoorlog. Ze zijn belangrijk in de vormingsjaren van een Britse jongeman die uitgroeit tot de befaamde schrijver van De Hobbit en In de Ban van de Ring: J.R.R. Tolkien. Prachtig visueel verzorgd toont de film hoe de grenzeloze fantasie, de strijd van goed tegen kwaad en de kracht van “fellowship” zijn ontstaan.

De Franse tragikomedie Nous Finirons Ensemble draait om een groep vrienden, die elkaar weer treft na een reeks van jaren waarin ze uit elkaar zijn gegroeid. Jarenlang ontving Max zijn vrienden voor een gezamenlijke vakantie in zijn ZuidFranse strandhuis. Maar scheidingen en andere tragische voorvallen hebben dat plezier vergald. Nu zijn 60e verjaardag nadert besluiten die vrienden om Max te verrassen met een surprise-bezoek. Maar dat valt slecht, want Max blijkt er financieel slecht bij te zitten en is gedwongen het strandhuis te verkopen. Toch is de onderlinge verbondenheid groot genoeg om langzaamaan weer te ontdekken hoe waardevol hun vriendschap eigenlijk is, dwars door misverstanden, geheimen en leugentjes om bestwil heen.

Voor meer programma-info, precieze aanvangstijden en de kaartverkoop, check
www.themoviesdordrecht.nl

Foto: Beeld uit de film Tolkien.

Lees meer over:

the movies films vriendschap
Deel dit bericht met je vrienden!