zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

Studenten Dalton Lyceum exposeerden kunstwerken in Galerie Hofsteeg

3 juni 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht had in samenwerking met Galerie Hofsteeg in de periode van woensdag 29 mei tot vrijdag 31 mei 2019 een expositie georganiseerd van werken van studenten in het kader van het vak vormgeving.

De talentvolle studenten, in leeftijd variërend van12 tot 18 jaar, hadden, onder begeleiding van hun docente, mevrouw Mustamandi, met veel enthousiasme en inzet aan de voorbereidingen van de expositie bijgedragen. Ook de aankleding van de expositie werd door de studenten zelf verzorgd. De opening van de expositie op woensdag 29 mei jongstleden werd met groot enthousiasme door zo’ n 60 bezoekers ontvangen.

De geëxposeerde werken bestonden uit prachtige tekeningen, schilderijen en foto’ s. 
Een aantal van deze kunstwerken werd zelfs ter plekke, tegen bescheiden prijzen, aan grootouders, familieleden en ouders van mede leerlingen verkocht.

Maar de grootste winst was misschien wel, dat alle deelnemende studenten zich vanwege de vele positieve reacties enorm gestimuleerd voelden om verder te gaan met de ontwikkeling van hun eigen kunstzinnige beeldtaal.

Het ligt in het voornemen van Galerie Hofsteeg om ook volgend jaar in samenwerking met betrokken partijen jeugdige kunstenaars een podium te bieden.

Deel dit bericht met je vrienden!