maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Ook Dordrecht aan de slag met een Lokaal Sportakkoord

31 mei 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Sportminister Bruno Bruins heeft in de zomer van 2018 samen met de sport, gemeenten en maatschappelijk betrokken partners een Nationaal Sportakkoord gesloten met als hoofddoel om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Om de landelijke ambities te realiseren is het belangrijk dat hier op lokaal niveau, met een bundeling van lokale krachten, uitvoering aan wordt gegeven. Lokale sportakkoorden zijn daarvoor het instrument. Ook in Dordrecht wordt de komende maanden naar een lokaal sportakkoord toegewerkt: het Dordtse Sportakkoord.

Dordtse partijen (waaronder sport- en beweegaanbieders, zorg en welzijn, bedrijfsleven, onderwijs en gemeente) maken hierin, als gelijkwaardig partners, afspraken over de sportieve ambities die zij samen willen bereiken in 2020 en 2021. Het lokaal sportakkoord is daarmee geen nieuw sportbeleid, maar juist een gezamenlijk actieplan van de stad. De gemeente is hierin één van de partners en levert op basis van het huidige sportbeleid haar bijdrage.

Een speciale rol bij de totstandkoming van het lokale sportakkoord is weggelegd voor de onafhankelijke sportformateur. In Dordrecht neemt Dordtenaar Ron Stieding deze rol op zich. Hij brengt de komende maanden, aan de hand van gesprekken en bijeenkomsten, in kaart welke Dordtse partijen met welke inzet willen deelnemen aan het akkoord en faciliteert de uiteindelijke afspraken/akkoorden hierin.

Onder het motto 'samen maken wij Dordt sportiever' worden Dordtse partijen opgeroepen om mee te denken en doen. Op maandagavond 17 juni is er een startbijeenkomst.

Meer informatie en aanmelden voor de startbijeenkomst? www.dordtsport.nl/dordts-sportakkoord

Lees meer over:

sport takkoord
Deel dit bericht met je vrienden!