zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

SC Emma de Play-Offs in voor Promotie

27 mei 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Vierdeklasser SC Emma begint als kampioen van de eerste periode komende zondag aan de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit’81 uit het Brabantse De Moer. De winnaar van dit enkelvoudige duel kwalificeert zich voor de tweede ronde van de play-offs om promotie naar de derde klas.

Vanmiddag liet Emma een uitstekend herstel zien na een reeks teleurstellingen de voorbije weken. Thuis werd met 2-0 gewonnen van het Bredase BSC. Emma-speler Randy van Eden doet verslag: “BSC had nog een kans om nacompetitie te halen, maar dan waren ze afhankelijk en moesten ze winnen. Wij wilde vertrouwen tanken voor de nacompetitie. Na twee minuten al kwamen we op 1-0 voorsprong door Enes, onze jeugdspeler die na de winterstop bij de selectie gehaald is en zijn plekje in het elftal bemachtigd heeft. BSC wilde wel, maar kwam niet vooruit en wij voetbalden hier makkelijk uit. Onze keeper Tom van der Leer had nog een geweldige redding op een kopbal van een meter of drie, zodat de ruststand 1-0 was”.

Randy van Eden over het tweede bedrijf: “In de rust mocht ik warmlopen. Eigenlijk zou ik vandaag niet bij de selectie zitten, maar omdat er in de warming-up twee spelers uitvielen, kon ik om 5 voor half 3 nog naar huis om mijn spullen te pakken en op de bank plaats te nemen. Ik stond op scherp met vier gele kaarten en met de oog op de nacompetitie wilden we geen risico nemen dat ik tegen een schorsing aan zou lopen. In de 60ste minuut mocht ik invallen. Na wat combinatiespel kreeg ik de bal op rechts, ik gaf de bal voor en deze kopte Shendro Cristina perfect binnen: 2-0. Zo had ik toch nog een klein aandeel in deze wedstrijd”.

Ondertussen kreeg BSC door dat het met een gelijkspel ook de nacompetitie zou halen. Maar de gasten konden totaal niet doordrukken of gevaarlijk worden. Zo wonnen wij met 2-0. Deze overwinning is goed voor het zelfvertrouwen. We kunnen ons nu deze week voorbereiden op de eerste ronde van de nacompetitie, komende zondag thuis tegen Blauw Wit”.

*Eindstand vierde klas: DSE 26-53 (kampioen, promotie), Sprundel 26-48 (nacompetitie), SC Emma 26-44 (nacomp), RSV 26-43 (nacomp), 7de GSC ODS 26-36.

Lees meer over:

voetbal sc emma
Deel dit bericht met je vrienden!