zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Rekendocent Da Vinci College 2e geworden bij 'Beste Rekenidee mbo'

21 mei 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Om te leren rekenen moet je allereerst begrijpen wat er staat. Als je de rekenwoorden niet snapt, dan is leren rekenen extra ingewikkeld. Randy Robinson, docent rekenen opleiding Beveiliging Da Vinci College, heeft een van de beste rekenideeën van het mbo dit jaar ontwikkeld. Randy haar idee is genomineerd voor het 'Beste Rekenidee van het mbo'. Ze mocht afgelopen week de tweede prijs in ontvangst nemen.

Het idee van Randy is het verbinden van taal en rekenen. "Dit idee is bij mij ontstaan omdat ik merk dat niet iedereen de rekenwoorden beheerst. En dit wordt wel verwacht op het mbo". Randy heeft alle rekenwoorden verzameld en hiermee een les ontwikkeld. Per woord bepalen de studenten wat het betekent en maken daar een plaatje bij. Zo snappen de studenten het rekenwoord en kunnen ze de rekenvraag begrijpen. "Als je de vraag begrijpt dan kun je aan de slag met het antwoord". De rekenexamens in het mbo wordt steeds 'taliger'. "Als je niet goed weet wat er staat dan wordt het heel lastig om je examen te halen. Dit zegt niks over of je wel of niet kan rekenen". De aandacht voor rekentaal is dan ook de basis voor het rekenonderwijs in het mbo.

Beveiliging op het Da Vinci College.
Donderdag, 16 mei, werd het allerbeste idee bekend gemaakt. Randy werd tweede, een hele mooie prestatie! De rekenideeën werden beoordeeld op originaliteit en uitvoerbaarheid. Er werd gekeken of het idee motiverend en inspirerend is en of het ingezet kan worden bij andere opleidingen en onderwijsinstellingen.

Lees meer over:

da vinci rekenidee
Deel dit bericht met je vrienden!