zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Informatiemarkten aardgasvrij wonen

17 mei 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Dordrecht schakelt over op schonere en meer duurzame energiebronnen. In het Energieakkoord Drechtsteden is afgesproken dat Dordrecht en de regio in 2050 energieneutraal zijn. Om dat te bereiken gaan de komende decennia alle huizen en gebouwen die nu nog gebruik maken van aardgas over op andere, nieuwe duurzame energiebronnen. Om inwoners daarbij te ondersteunen organiseert de gemeente Dordrecht nu een eerste ronde van informatiemarkten met als thema: ‘Aardgasvrij wonen, hoe gaan we dat doen?’.

Het aardgasvrij maken van de stad vergt voorbereiding. Samen met woningeigenaren en gebouweigenaren wil de gemeente de komende jaren onderzoeken welke alternatieven voor aardgas het best passend zijn. Dit is maatwerk: de beste oplossing kan per wijk of soms zelfs per gebouwtype verschillen.

Informatiemarkten
Het is belangrijk dat iedereen zich de komende periode voorbereidt op een aardgasvrije woning of een aardgasvrij gebouw. Welke stappen kunnen inwoners nu al zetten om energie te besparen, zelf op te wekken of aardgasvrij te wonen? Daarover komen zij alles te weten tijdens de informatiemarkten. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 16.00 en 20.00 uur op:
• woensdag 22 mei, locatie De Hoop, Provinciale weg 70
• maandag 3 juni, locatie De Duurzaamheidsfabriek, Leerparkpromenade 50

Op de informatiemarkten zijn naast de gemeente ook veel samenwerkingspartners aanwezig om vragen te beantwoorden, zoals Stedin, het Regionaal Energieloket, Woningcorporatie Trivire, Drechtse Stromen en HVC.

Voorloper
Joost Noordam, voorloper op het gebied van aardgasvrij wonen en inwoner van Dordrecht, geeft samen met zijn installateurs Nestor en Hoogmoed uitleg over de stappen die hij heeft genomen om zijn huis aardgasvrij te maken.

Workshops
Tijdens de informatiemarkt worden twee verschillende workshops gegeven. Om 16.30 en 18.30 uur geeft het Regionaal Energieloket een workshop. Centraal hierin staat een aantal praktische tips om energie te besparen en zelf op te wekken. In de tweede workshop om 17.15 en 19.15 uur licht de gemeente toe welke stappen zij zelf gaat zetten om Dordrecht aardgasvrij te maken.

Toekomst
Dordrecht wil met deze informatiemarkten inwoners helpen om bij te dragen aan een aardgasvrije stad. Wethouder Rik van der Linden: “2050 lijkt nog ver weg, maar is dichterbij dan we denken. Juist daarom is het belangrijk om nu al voorbereidingen te treffen en je te laten informeren over de mogelijkheden. Ik hoop op een hoge opkomst!“

Lees meer over:

aardgasvrij informatieavonden
Deel dit bericht met je vrienden!