Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Stichting De Buitenwacht zoekt collectanten: Draait mee in Oranje Fonds Collecte van 11 tot en met 15 juni'
17mei

Stichting De Buitenwacht zoekt collectanten: Draait mee in Oranje Fonds Collecte van 11 tot en met 15 juni

DORDRECHT - Van 11 juni tot en met 15 juni collecteert De Buitenwacht mee met de Oranje Fonds Collecte in Dordrecht. Van het opgehaalde bedrag krijgt De Buitenwacht de helft. Daarmee kunnen we iets extra doen voor onze vrijwilligers. De andere helft van de opbrengst besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in Zuid Holland. Alles wordt zo besteed en alles blijft dichtbij. De Buitenwacht is op zoek naar 20 mensen die mee willen collecteren van 11 juni tot en met 15 juni. Opgeven kan via kantoor@buitenwachtdordrecht.nl.
 
De Buitenwacht wil een gemeenschap zijn van en door mensen aan de basis die in de Buitenwacht elkaar kunnen ontmoeten, elkaar versterken en met elkaar samen activiteiten ontwikkelen en verschillen vieren.

Uitgangspunt is dat de mensen aan de basis zelf initiatieven ontwikkelen en dat er vrijwilligers zijn die ervoor voelen om het proces van ontmoeting te stimuleren. Zonder deze vrijwilligers kunnen we niet bestaan en we kunnen ze niet genoeg waarderen. Van de opbrengst van deze collecte kunnen we wel meer doen om onze vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten.

Els Hauser van de administratie vertelt: “De buitenwacht is een levendige plek in de stad waar nieuwe activiteiten en initiatieven tot bloei komen. We hebben voor kinderen een vrije toneelclub en een kookclub. We hebben een taaloefengroep, we bieden maaltijden en er is een creatieve werkplaats. Dagelijks een koffie inloop en huiswerkbegeleiding, diverse ontmoetingssoossen en een vrouwengroep. We hopen met hulp van deze collecte een budget bij elkaar te brengen om met deze activiteiten iets extra te kunnen doen. Voor onze medewerkers en bezoekers is de ruimte die we bieden om te zijn en te ontwikkelen van onschatbare waarde”.

Het is ook mogelijk om online een donatie te doen via:
https://zuid-holland.oranjefondscollecteonline.nl/organisatie/stichting-de-buitenwacht. Iedere donatie vanaf € 20,- wordt beloond met een dinercheque ter waarde van € 5,- te besteden in ons eethuis op donderdag.

Oranje Fonds Collecte
Met de Oranje Fonds Collecte helpt het Fonds in heel Nederland stichtingen en verenigingen om extra euro’s op te halen.

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.Deel dit bericht met je vrienden!