Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Mooi eindresultaat van muurschildering bij het Achterom door Joram Roukes ' Foto: Iconoclash
13mei

Mooi eindresultaat van muurschildering bij het Achterom door Joram Roukes

DORDRECHT - Dordrecht is weer een prachtige muurschildering rijker. Gisteren, op zondag 12 mei, werd de schildering van Joram Roukes gepresenteerd. Sinds 6 mei is Joram Roukes bezig geweest om de zijkant van de parkeergarage aan het Achterom te beschilderen. Een mooie opfraaiing van dit stukje binnenstad.

Joram Roukes maakte de imposante en tijdloze afbeelding aan de entree naar het centrum in het kader van Ode aan de Synode, aan de hand van drie hoofdthema's. Joram studeerde in 2006 af in Fine Arts. Met een beurs van het Mondriaanfonds zette hij een residency op in Brooklyn, New York. Zijn werk geniet internationale aandacht en is opgepikt door verschillende galleries en organisaties over de hele wereld.

Sinds 2015 heeft de in Groningen wonende Joram het maken van graffity weer opgepakt. Sindsdien heeft hij op diverse plaatsen over de wereld muren opgefraaid met zijn werk.

Ode aan de Synode
Het is 400 jaar geleden dat Dordrecht een half jaar lang het centrum van Europa was. Meer dan honderd predikanten, professoren en politici kwamen in Dordrecht bijeen tijdens de Dordtse Synode. Naast een unieke kerkvergadering was dit ook een politiek en cultureel evenement, dat van invloed is geweest op de geschiedenis, taal en gezamenlijke normen en waarden, tot op de dag van vandaag.

Van 10 november 2018 tot 29 mei 2019, precies 400 jaar later, viert Dordrecht onder de noemer Ode aan de Synode het belang van deze bijeenkomst met een programma voor een breed publiek. De Dordtse straatkunstorganisatie Iconoclash organiseerde in dit kader rondleidingen langs muurschilderingen in de binnenstad en heeft Joram uitgenodigd om een muurschildering te maken.

Zie ook:
Eerste Street Art Tour met leuke wetenswaardigheden bij muurschilderingen in het centrum (do, 4 apr 2019)
Shortspace van Iconoclash toont prachtige streetart (ma, 3 sep 2018)
Iconoclash maakt graffiti op transformatorhuis van Stedin in Koninginnestraat (vr, 16 mrt 2018)
Gemeente schakelt iconoclash in, in strijd tegen verpaupering panden op de Voorstraat (ma, 6 feb 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!