Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Scholen uit Dordrecht zamelen zoveel mogelijk textiel in'
13mei

Scholen uit Dordrecht zamelen zoveel mogelijk textiel in

DORDRECHT - Scholen uit Dordrecht doen mee aan de scholenwedstrijd om in de week van 13 t/m 17 mei zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Dit levert de school een leuk zakcentje op. Want iedere kilo textiel is 25 cent waard. Bovendien krijgt de school met het meeste textiel nog een extra prijs, namelijk op expeditie bij het textielsorteercentrum. Wethouder Rik van der Linden geeft maandag 13 mei om 8.30 uur op basisschool Het Kristal aan de Zuilenburg 68 het officiële startsein van de actie. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Behoud textiel
De actie betreft een pilot van HVC. Doel is te onderzoeken of we op deze wijze ervoor zorgen dat textiel minder in het restafval belandt. De scholen ontvangen van ons flyers (digitaal en print), posters en textielzakken. De leerlingen krijgen dan een week de tijd om zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Van oude schoenen, tot herbruikbare kleding, van oude poetsdoeken tot knuffels.

Voor deze actie werkt HVC nauw samen met Opnieuw & Co. De uitslag van de wedstrijd is begin juni.

Start actie
Wethouder Rik van der Linden geeft op Het Kristal Zuilenburg het officiële startsein van de actie.Deel dit bericht met je vrienden!