Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Charades wint bandcompetitie Grote Prijs van Dordt'
13mei

Charades wint bandcompetitie Grote Prijs van Dordt

DORDRECHT - Afgelopen zaterdag vond de ontknoping van dé regionale bandcompetitie Grote Prijs van Dordt, voorheen Band Boost, plaats in de Power Stage van Bibelot. De finale is gewonnen door de alternatieve rockband Charades.
De band wint onder meer een optreden op Wantijpop 2019, een professionele fotoshoot, een video- en audioregistratie, promopakket en een showcase-optreden in Bibelot.

De kwaliteit lag deze finale hoog. Zo hoog dat de jury, bestaande uit voorzitter Jasper van Dorp (Labtones), Sander Brugman (Popronde), Thomas Harteveld (3voor12) en Peter-Paul van der Hout (Velvet), het publiek lang liet wachten op de uitslag. Ze kwamen er bijna niet uit, maar kozen uiteindelijk voor Charades.
De tweede prijs werd gewonnen door de unieke Rotterdamse alternatieve rockband Mr. Overdrive, die met enkel drums, (bas)gitaar en een vernietigende synthesizer een moderne sound laten horen. Zij winnen onder andere twee dagen studiotijd in de ProSound Studio in het Energiehuis.
De derde prijs werd uitgereikt aan de strakke, soulvolle funkband The Beatnik, die met hun grote formatie een ijzersterke opening van de avond verzorgde.w

Festivalwildcards
Naast de eerste, tweede, derde en de publieksprijs zijn er ook twee wildcards uitgereikt voor festival shows. Ook het nieuwe hardrockfestival Charge van Bibelot, wat op 24 augustus op het Energieplein plaatsvindt, koos voor Charades. Het Zwijndrechtse Noordpark Festival was onder de indruk van rock’n’rollband Hidden Doors en biedt hen een plekje op hun festival op 29 juni 2019.

Competitie
Voorheen bestond de Grote Prijs van Dordt onder de naam Band Boost. Dit jaar is die competitie omgevormd en is er ook een DJ-producercompetitie bijgekomen. Die is dit jaar gewonnen door Dordtenaar ZY Beats.
De  bandcompetitie bestaat uit vier voorrondes in de categorieën Loud, Rock, Pop en Pop/Rock. Tijdens deze vier verschillende voorrondes komen muziekliefhebbers, programmeurs en muzikanten bijeen om het nieuwste aanstormende poptalent te ontdekken.

In de zomer worden de inschrijvingen voor de volgende editie van de Grote Prijs van Dordt geopend. Ook dan kunnen zowel bands als DJ-producers zich weer inschrijven.

Foto: Danny van der Weck (DWImages.nl)Deel dit bericht met je vrienden!