zaterdag 28 november 2020

Alles over Dordrecht

10 jaar educatieve ontdekkingstochten in Dordrecht gevierd met schoolklas uit Sliedrecht

8 mei 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / SLIEDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff is tijdens de viering van 10 jaar educatieve ontdekkingstochten speciale gids voor groep 6 van de Oranje Nassau school uit Sliedrecht. Tijdens een wandeling kunnen de leerlingen vragen stellen aan de burgemeester. De wandeling start om 10:45 uur bij het Stadhuis.

Dit jaar viert Dordrecht Marketing dat er al tien jaar educatieve ontdekkingstochten voor de groepen 6 en 7 worden georganiseerd. Speciaal voor dit jubileum zal Burgemeester Kolff op 10 mei aanstaande een deel van het programma aanwezig zijn.

Sinds 2008 is Stadsomroepster Darja de Caluwé degene die de leerlingen in de stad rondleidt. In 10 jaar heeft zij ruim 6.000 leerlingen verwelkomd in Dordrecht. Ze neemt de klassen op sleeptouw door de binnenstad. In de eerste jaren werden alleen leerlingen uit Dordrecht uitgenodigd. Maar gezien het succes en de toenemende vraag, nemen sinds 2014 ook scholen uit de Drechtsteden deel om hen zo kennis te laten maken met Hollands oudste stad en haar geschiedenis. Voor de scholen van buiten de stad draagt de Waterbus zorg daarbij voor een veilige oversteek van de klassen.

Tijdens het bezoek aan de stad starten ze met een bezoek aan intree Dordrecht, hét informatiecentrum van de stad. Aansluitend vindt er een interactieve stadswandeling plaats met spannende verhalen die langs de vele monumenten voert. Als letterlijk hoogtepunt wordt de toren van de Grote Kerk beklommen.

Initiatiefnemer Dordrecht Marketing stelt als doel om scholieren op jonge leeftijd kennis te laten maken met de stad die een onmiskenbare rol heeft gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. Jaarlijks nemen op 20 ochtenden en middagen leerlingen van verschillende basisscholen uit Dordrecht en de Drechtsteden deel aan de gratis ontdekkingstocht.

‘Scholieren leren op een laagdrempelige manier de stad écht kennen en zijn na een ontdekkingstocht laaiend enthousiast over alle indrukken. We vinden het belangrijk dat kinderen uit de stad én de regio leren dat Dordrecht een bijzondere stad is met een bijzondere geschiedenis’ zegt Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing. ‘Dankzij de samenwerking van diverse mensen en partijen, zoals de Grote Kerk en de Waterbus kunnen we deze activiteiten kosteloos aanbieden aan scholen.’

Deel dit bericht met je vrienden!