zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

Burgemeester sluit kantine vv Dubbeldam voor 2 zondagen

7 mei 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff legt VV Dubbeldam een bestuurlijke maatregel op na een geweldsincident bij de voetbalvereniging op zondag 14 april 2019. Die betreffende zondag is een grote groep mensen met elkaar in gevecht geraakt. Ook zijn twee wapens op het terrein van de voetbalvereniging aangetroffen. De kantine van de voetbalvereniging is zondag 12 mei en zondag 19 mei aanstaande gesloten voor leden en bezoekers.

Op zondag 14 april 2019 heeft een massale vechtpartij plaatsgevonden bij vv Dubbeldam. Een ruzie tussen twee personen leidde tot deze vechtpartij waarbij ook verboden wapens zijn gebruikt. Op het terrein van de vereniging heeft de politie een taser en een mes gevonden en mensen zijn gewond geraakt.
 
Meerdere getuigen verklaarden tegenover de politie dat aan het begin van de avond zo'n 70 personen voor de kantine van de vereniging aan het vechten waren en dat er veel alcohol en drugs werden gebruikt. Burgemeester Kolff over deze massale vechtpartij: ‘Wonder boven wonder heeft deze vechtpartij niet geleid tot zwaargewonden. Maar het had echt anders kunnen aflopen. Het is prima om na afloop van een wedstrijd met elkaar een drankje te doen maar dit gedrag kunnen we niet tolereren.’ Na overleg met de politie is gezien de ernst van het incident op grond van het horecahandhavingsbeleid besloten de kantine twee zondagen te sluiten.
 
Voetbalvereniging Dubbeldam informeerde zelf de leden en andere bezoekers over de getroffen maatregel op hun eigen website:

"In de afwikkeling van de vechtpartij op zondag 14 april hebben wij vorige week het bericht gehad dat de Burgemeester het voornemen heeft om onze kantine voor een periode van 2 weken te sluiten. Een en ander conform het Handhavingsbeleid horeca en alcohol Dordrecht. Naar de mening Burgemeester is het noodzakelijk om – in verband met herstellen van de openbare orde en het afgeven van een signaal naar de omgeving – deze maatregel te nemen.

Wij hebben met verbazing en verontwaardiging op dit voornemen gereageerd en zijn vorige week ons verhaal gaan doen bij de Gemeente, nadrukkelijk ook gevraagd hoe wij kunnen voorkomen dat een paar idioten die geen lid zijn van onze vereniging op ons terrein aanwezig zijn en de boel verstieren. Natuurlijk hebben wij hier geen antwoord op gekregen want dit is er ook niet.

Uiteindelijk is het resultaat wel dat wij vandaag te horen hebben gekregen dat onze kantine op zondag 12 mei en 19 mei gesloten moet zijn! Hier zijn wij natuurlijk nog steeds niet blij mee, maar dit is het uiterste compromis dat wij hebben kunnen sluiten. Deze week hebben wij een persoonlijk gesprek met de Burgemeester om nogmaals ons ongenoegen uit te spreken over de gang van zaken, het onvoorstelbare gestuntel met onze nieuwbouwplannen zal dan ook aan de orde komen.

De wedstrijden op 12 mei en 19 mei gaan wel gewoon door.
Het spijt ons dit mede te moeten delen.
Het Bestuur"

Deel dit bericht met je vrienden!