dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Stadsbibliotheek aan de Groenmarkt in Dordrecht feestelijk geopend

6 mei 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Vrijdag 3 mei is de Stadsbibliotheek aan de Groenmarkt in Dordrecht feestelijk geopend door wethouder Peter Heijkoop en Ankie Kesseler, directeur-bestuurder van de Bibliotheek AanZet. Ankie Kesseler: “Vandaag start voor ons een nieuwe fase in onze ontwikkeling. De verbouwing is klaar en nu gaan wij de bibliotheek van de toekomst maken, met iedereen uit de stad. De stad Dordrecht is aan zet!” Wethouder Heijkoop: “Ik neem graag de uitnodiging aan om het samen te doen. De bibliotheek is van en voor iedereen. De bibliotheek slaagt er steeds in te vernieuwen en aan te sluiten bij wat de stad nodig heeft. Dat verdient een compliment! ” Oud-stadsdichter Marieke van Leeuwen droeg een gedicht voor dat zij speciaal voor deze gelegenheid schreef, waarna met een druk op de knop het vernieuwde pand spectaculair onthuld werd.

120 jaar jong
Al vanaf 1 mei is het feest in de Stadsbibliotheek. Deze week is het 120 jaar geleden dat in Dordrecht de eerste openbare bibliotheek en leeszaal van Nederland geopend werden. Ankie Kesseler: “De oprichters van de bibliotheek hadden een plek voor ogen waar iedereen terecht kon om zichzelf te ontwikkelen. Dat is in 120 jaar niet veranderd. Wij willen er nog steeds voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen zelfstandig kunnen meekomen in de samenleving.”

Tot en met 8 mei zijn er nog volop feestelijke activiteiten. Op www.debibliotheekaanzet.nl/ontdekjouwbieb staat het volledige programma. Tip: word tijdens de feestweek lid en krijg € 7,50 korting op een volwassenabonnement!

Lees meer over:

bibliotheek Groenmarkt
Deel dit bericht met je vrienden!