zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Ruimte voor een chapeau: Haalbaarheidsonderzoek stadion Krommedijk kan door

26 april 2019

DORDRECHT - Het onderzoek naar de haalbaarheid van een nieuw stadion op sportpark Krommedijk gaat de volgende fase in. Een eerste financiële verkenning heeft uitgewezen dat er goede kansen liggen, als het betaald voetbal van FC Dordrecht wordt gecombineerd met breedtesport en andere functies, zoals zorg, onderwijs en wonen. Dit systeem is bekend onder de naam ‘Maatschappelijk Financieren’. In de volgende fase wordt kritisch gekeken naar de financiële haalbaarheid, het reduceren van de risico's en het best passende besturingsmodel. Waarschijnlijk komt er een onafhankelijke stichting die het nieuwe complex exploiteert.

Wethouder Marco Stam ziet het onderzoek met vertrouwen tegemoet. ,,Dit model biedt kansen. We geven duidelijk grenzen aan bij de rol van de gemeente, met name bij de financiering. De komende tijd moeten we ook benutten om verder te praten met de andere clubs op sportpark Krommedijk, zij hebben ook een belangrijke rol in het geheel."

Vertrouwen
Algemeen directeur Hans de Zeeuw van FC Dordrecht deelt het vertrouwen van de wethouder. ,,We zien dat er veel partijen belangstelling hebben, vooral uit de sociaal-maatschappelijke hoek. Juist die verbreding biedt nu serieus kansen op een nieuw complex en de herinrichting van het  sportpark. Ik ben ervan overtuigd dat ook de andere clubs op de Krommedijk daar belang bij hebben."
De gesprekken hierover maken deel uit van het haalbaarheidsonderzoek. Het streven is dit onderzoek nog voor het zomerreces af te ronden.

Kijk voor meer informatie op www.dordrecht.nl

Deel dit bericht met je vrienden!