zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Dordts Poppodium Bibelot en Energieplein worden Sportparadijs voor Jongeren

24 april 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op woensdag 1 mei worden poppodium Bibelot en het energieplein in Dordrecht in het kader van het evenement BOOST omgetoverd tot sport- en inspiratieplekken voor jongeren uit de omgeving. Verschillende rolmodellen op het gebied van sport zullen acte de présence geven om jongeren te inspireren en aan te zetten tot beweging.

Tijdens BOOST brengen verschillende grote namen een bezoek aan beide locaties. Onder anderen boks- en voetbalhelden Jamal Ben Saddik, Nick Hemmers, Royston Drenthe en Calvin Verdonk hebben bevestigd te participeren. Daarnaast worden Robin van Persie en Rico Ver-hoeven verwacht. Stuk voor stuk bekende namen, die op sportief vlak een inspiratiebron zijn voor vele jongeren. Bovendien hebben alle mannen een verhaal te vertellen: ze hebben een lange weg afgelegd en hard geknokt om te komen waar ze nu zijn. Jongeren bevinden zich anno 2019 volop op social media en komen in vergelijking met tien jaar geleden minder buiten om te sporten. Met BOOST hopen de organisatie en het team van R-Newt Dordrecht hen te inspireren meer in beweging te komen. Hierbij willen we niet alleen het sportieve aspect be-nadrukken; ook het sociale aspect staat centraal. Samen sporten is vooral léuk en zorgt voor onderlinge verbinding.

Het programma duurt van 14.00 uur tot 18.00 uur. Naast verschillende optredens van jong talent uit Dordrecht kunnen jongeren deelnemen aan diverse clinics, waaronder een boksclinic en een 5-tegen-5-toernooi met en door bekende boksers en voetballers. Tijdens een inspira-tiesessie bieden we enkele bekende sportmannen een podium om hun verhaal te delen met de aanwezigen. Zij zoeken de dialoog door zelf vragen te stellen, maar ook door het beant-woorden van vragen uit het publiek. De sessie wordt gehost door MC en vocalist Kay Slice. Deelname aan zowel de clinics als de sessie is gratis. 

BOOST | Energise Your Future.
BOOST is een initiatief van het R-Newt project Kissthefuture. Het project richt zich op de toe-komst van jongeren en hoe deze zo Sweet & Simple te houden. Geen stress van school of werk, maar onder begeleiding van jongerenwerkers actief bezig zijn met het ontdekken en ontwikkelen van eigen talenten en deze tegelijkertijd inzetten voor een sterke en betrokken samenleving. Jongeren doen iets voor een ander en leren daar zelf van. BOOST staat voor je betere ik, de beste toekomst.

Lees meer over:

bibelot energieplein boost
Deel dit bericht met je vrienden!