Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Indrukwekkende The Passion zorgt voor verbinding'
19apr

Indrukwekkende The Passion zorgt voor verbinding

DORDRECHT - Meer dan 12.000 toeschouwers waren aanwezig op het Maartensgat naast de Grote Kerk om getuige te zijn van de negende editie van The Passion.

Niet alle belangstellenden konden worden toegelaten tot het evenemententerrein vanwege de grote belangstelling. Gelukkig kon men ook op andere plaatsen via schermen meekijken.

Het publiek was zichtbaar onder de indruk van het totale programma, dat verder zonder noemenswaardige incidenten verliep. Wel werd er een man aangehouden die zonder toestemming een drone boven het terrein liet vliegen.

Burgemeester Kolff kijkt dankbaar terug en meldt:"Wat een prachtige editie van The Passion vanavond in onze stad. Mooi om mee te maken, zeker nadat we er met zoveel mensen gedurende een jaar aan hebben gewerkt.

Ik wil alle castleden, de productie, de omroepen Evangelische Omroep (EO) en KRO-NCRV, alle mensen van onze Gemeente Dordrecht, Dordtmarketing, Veiligheidsregio, Omgevingsdienst, dienst Gezondheid en Jeugd, Politie Rotterdam en Politie Dordrecht, ambulance, Dordtse Reddings Brigade, Rode Kruis, verkeersregelaars, alle andere betrokkenen en alle Dordtenaren hartelijk bedanken.

Het was top. Zojuist heb ik de cast en de mensen van de productie nog toegesproken en bedankt voor dit pracht evenement."

Naar de live registratie in Dordrecht keken iets minder dan 2,4 miljoen mensen, wat wel opmerkelijk is. Vorig jaar keken er nog 3,1 miljoen mensen. Waarschijnlijk is het erg mooie weer de oorzaak dat er minder televisie werd gekeken.

Foto's: Wim van de Pol

Zie ook:
Dordtenaar aangehouden voor gebruik drone boven The Passion (vr, 19 apr 2019)
Miranda Ermen ontdekt de betekenis van 'The Passion' (vr, 19 apr 2019)
Klaas van Kruistum over The Passion: 'Het draait om de verhalen van mensen' (do, 18 apr 2019)
Nog één nacht slapen dan is de Passion (wo, 17 apr 2019)
Nieuwe website van Platform van Dordtse kerken aan vooravond The Passion (ma, 15 apr 2019)
Kerkproeverij na The Passion (zo, 14 apr 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!