Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Proef met SUS-wachten vrijdag van start'
17apr

Proef met SUS-wachten vrijdag van start

DORDRECHT - Op vrijdag 19 april 2019 start een proef met een SUS-team. Dit koppel van getrainde beveiligers en/of sociaal werkers is vanaf vrijdag elk weekend in de nachtelijke uren opvallend aanwezig in de binnenstad van Dordrecht. Zij spreken vooral jongeren aan op overlastgevend gedrag en gaan met de jongeren in gesprek om te 'sussen'. Op deze manier voorkomen de SUS-wachten uitgaansoverlast en -geweld snel en op een professionele manier. 

De term SUS-wacht is afgeleid van het woord sussen. De SUS-wachten die worden ingezet in de Dordtse binnenstad beschikken over een combinatie van vaardigheden op het gebied van beveiliging en sociaal werk. De SUS-wachten zorgen voor extra ogen en oren op straat tijdens uitgaansavonden en zijn daarbij de politie behulpzaam.

Prettig uitgaan
De inzet van het team draagt bij aan het prettiger uitgaan in Dordrecht. Het SUS-team loopt of fietst elke vrijdag en zaterdag van 22.00 uur tot 04.30 uur door de binnenstad. Ze dragen herkenbare kleding en werken nauw samen met de politie en portiers van uitgaansgelegenheden.

Proef
Het personeel van het SUS-team is in dienst bij Beveiligingsbedrijf Securit All & Service en Zorgbureau Care-it All. De proef duurt tot begin augustus 2019. Als blijkt dat het SUS-team een positief effect heeft op de openbare orde en veiligheid in de binnenstad, overweegt de burgemeester om het SUS-team permanent in te zetten.

Ook de horecaondernemers van de binnenstad worden betrokken bij de evaluatie.Deel dit bericht met je vrienden!