Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nog één nacht slapen dan is de Passion'
17apr

Nog één nacht slapen dan is de Passion

DORDRECHT - Op Witte Donderdag, drie dagen voor Pasen, wordt de Passion gehouden in Dordrecht. Het grote podium wat hiervoor gebouwd is in het Maartensgat lijkt inmiddels klaar te zijn.

Het evenement The Passion en het televisieprogramma The Passion zijn deels geïnspireerd door het Engelse evenement de Manchester Passion. Een televisieregistratie hiervan wordt ieder jaar op Goede Vrijdag 2006 door BBC Three uitgezonden.

Jacco Doornbos, directeur van het productiebedrijf Mediawater, haalde dit evenement naar Nederland en ontwikkelde het tot het televisie-evenement The Passion. De eerste Nederlandse versie van The Passion werd op Witte Donderdag 2011 gehouden op de Markt in Gouda en rechtstreeks uitgezonden op de televisie (NPO3).

Het bleek heel succesvol en sindsdien wordt er jaarlijks op Witte Donderdag een nieuwe editie gehouden en live uitgezonden op NPO1.The Passion is een samenwerkingsproject van de omroepen EO en KRO-NCRV, diverse non-profitorganisaties, kerken en de Dordtse gemeente. De samenwerkende organisaties zien in het evenement een missionaire kans om aandacht te besteden aan Pasen. Voor de gemeente is het tv-evenement vooral een manier van stadspromotie van Dordrecht.

Foto's: Wim van de Pol.

Zie ook:
Aangepaste dienstregeling Waterbus tijdens The Passion (ma, 15 apr 2019)
Van 17 tot met 19 april verschillende straten afgesloten voor werkzaamheden voor The Passion (ma, 15 apr 2019)
Nieuwe website van Platform van Dordtse kerken aan vooravond The Passion (ma, 15 apr 2019)
Kerkproeverij na The Passion (zo, 14 apr 2019)
Dordtse Kerken bieden scala aan activiteiten rond ‘The Passion’ (za, 13 apr 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!