Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Roze Ode aan de Synode dit weekend op televisie in Nederland en België'
17apr

Roze Ode aan de Synode dit weekend op televisie in Nederland en België

DORDRECHT - De doelgroep zender OUTTV, welke landelijk te ontvangen is, zal komend paasweekend een televisieregistratie van de ‘Roze Ode aan de Synode’ uitzenden. 15 Maart jongstleden organiseerde Dordrecht Pride het congres ‘Roze Ode aan de Synode’ in de Grote Kerk in Dordrecht.

Bij dit congres waren er gastsprekers aanwezig vanuit LHBTI organisaties, kerken in Nederland en de minister van OCW Ingrid van Engelshoven. (Foto boven)

Andere sprekers waren ds. Paul Wansink van de Grote Kerk Dordrecht,  burgemeester van Dordrecht A.W. Kolff, minister van OCW Ingrid van Engelshoven,  Elly van Wenum, Platform Dordtse Kerken,  Astrid Oosenbrug, voorzitter COC Nederland, Wielie Elhorst, Europees forum Christelijke LHBT-groepen, Miranda Terpstra, Stichting Wij de Kerk en Gerard Amersfoort met zijn persoonlijke verhaal. 
Muzikale invulling was er van musicalster Carolina Dijkhuizen, operazangeres Marene Elgershuizen en de Dordtse Thisgirlslife.

Nashville
Ook vormde een ronde tafelgesprek met diverse kerkelijk leiders, waaronder Nashville- ondertekenaar ds. Kieviet, een onderdeel van het congres dat onder leiding stond van Jacobine Geel, bekend van Jacobine op zondag (KRO-NCRV)  .

Het is voor het eerst dat er een reactie is gekomen na de ondertekening van de Nashville- verklaring.
Andere tafelgasten tijdens dit gesprek waren ds. Antonie Holleman, landelijk voorzitter kerk van de Nazarener,  John Lapré, auteur ‘De veilige kerk’, Remy Jacobs, voorm. Predikant, theaterstuk ‘Als ik de liefde niet heb’ en Bob Kagenaar, bestuursvoorzitter Verscheurd.nl

Doel van het congres was het zoeken naar verbinding, eens mét elkaar te praten in plaats van óver elkaar om zo nader tot elkaar te komen.

Een unieke bijeenkomst in veel opzichten waarin de verbinding centraal stond. In dat kader is er ook een nieuwe vlag gepresenteerd waarmee kerken, scholen en andere organisaties kunnen aangeven dat bij hen iedereen welkom is ongeacht geaardheid. Een afgeleide van de regenboogvlag. Deze vlag is nog te bestellen via de website van Dordrecht Pride.

België
Ook bij OUTTV in België zal de Roze Ode aan de Synode worden uitgezonden. Uitzendingen zij op eerste paasdag en op 2e paasdag om 12:00 uur.

Ook in juni zal er op NPO2 een uitzending van de EO zijn waarin het congres te zien is.Deel dit bericht met je vrienden!