maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Paasprogramma & vakantie bij The Movies

16 april 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Deze week een uitgebreider filmprogramma vanwege het Paasweekend en de start van de Meivakantie. Dat betekent extra middagvoorstellingen in The Movies.

De nieuwe premièrefilm is Vox Lux, een even pakkende film over het moderne sterrendom, met een mysterieuze twist. Hoofdpersoon is Celeste. Als tiener wordt ze op school geconfronteerd met een schietpartij. Dat trauma blijkt vervolgens de motor te zijn om een zangcarrière te starten. Celeste groeit uit tot een (electro)popster, die haar emoties verstopt achter een imago. Maar als de roem stijgt, vermengen persoon en imago zich steeds meer.

Nathalie Portman speelt weer een geweldige rol, waarin ze helemaal op gaat in haar personage.

De Paastijd is Bachtijd. De Matthäus Passion klinkt weer overal. Op Tweede Paasdag presenteert The Movies een filmprogramma waarin de muziek en het leven van de beroemde Johann Sebastian Bach centraal staat. Om 13:30 u. is er de documentaire Erbarme Dich (2015) waarin filmmaker Ramon Gieling op zoek gaat naar de antwoorden op de vraag waarom deze muziek zo mateloos populair is in ons land. Om 16:00 u. is Bach-kenner Jan Nuchtelmans te gast om over deze film na te praten en hij verzorgt een inleiding over Bach en hoe die zijn muziek creëerde. Aansluitend wordt de speelfilm Die Chronik der Anna Maria Magdalena Bach vertoond. Deze klassieke biopic uit 1968 neemt het publiek mee naar het dagelijks leven van de beroemde componist. De film is gebaseerd op de dagboekaantekeningen van zijn tweede vrouw. Tussendoor kan het publiek genieten van een kleine High Tea.

En dan is het Meivakantie, een leuke tijd om met het hele gezin een filmpje te pakken. The Movies draait leuke animatiefilms, o.a. Wonder Park 3D. Maar ook de fantasyfilm Dumbo 3D is een leuke besteding van een vakantiemiddag.

Voor meer info en vertoningstijden, check: www.themoviesdordrecht.nl

Lees meer over:

the movies pasen vertoningen
Deel dit bericht met je vrienden!