Kunstrijdsters gooien hoge ogen in Hoorn

16 april 2019 door Hennie van der Zouw

DRECHTSTEDEN - Kunstrijdsters gooien hoge ogen in de  internationale Spring on Ice Competition 2019 in Hoorn. Op 13 en 14 april werd op ijsbaan De Westfries in Hoorn de internationale Spring on Ice Competition 2019 verreden.

In de laatste wedstrijd van het drukke wedstrijdseizoen was de Dordtse Kunstrijvereniging met een grote afvaardiging  in de diverse categorieën met  rijdsters vertegenwoordigd.

In de categorie Starters 1 eindigden Jasmijn Joosen (7) en Ginger Vreezen (6)  op de 9e en 11e plaats.

In de categorie Starters 2 was er een 6e plaats voor Lotus Versendaal  (9) uit Strijensas. De jongste rijdsters in de categorie Pupillen 1 en 2 zetten meteen de toon. De zevenjarige Dordtse Kahlan Gooijer (zie middelste foto), die haar eerste wedstrijd in een hogere categorie Pupillen 1 mocht uitkomen, eindigde in haar debuut  in een veld van 9 rijdsters overtuigend op de 1e plaats.

De DDD dames in de categorie Pupillen 2 wisten  te verrassen door in een veld van 10 rijdsters  de  eerste drie plaatsen in het podium op te eisen. Lucia van Stenis (7) uit Berkel en Rodenrijs  werd overtuigend  eerste gevolgd op de 2e  en 3e plaats door Miya Paul (9) uit Dordrecht en Miley Buurman (8) uit Capelle a/d IJssel.

In een veld van21  rijdsters  werd de  Rotterdamse Mandy van den Dries (8)  zeer overtuigend 1e in de categorie Mini’s. Verder  eindigden de DDD rijdsters  Marianna van kampen (9) uit Barendrecht op de 10e plaats, de Dordtse dames   Evie Wepster (10) en Rozemarijn van der Gaag  (10) op de plaatsen 12 en 13 en Kate van Mazijk  (10) uit Berkel en Rodenrijs eindigde op plaats 16.

In de categorie Aspiranten 2 waren er zeer mooie resultaten. In een veld van 12 rijdsters een mooie 4e, 5e en 6e plaats voor Sterre Petra (17) uit Papendrecht, Yentl van Leeuwen (14) uit Ridderkerk  en Claudia Vingerhoets (25) uit Zwijndrecht.

De jonge Dordtse Angel  Delevaque (8) won overtuigend in de categorie Pre Basic Novice A dames. In een veld van 14 rijdsters bleek zij de sterkste rijdster. Kira Van Mensvoort  (11) uit Breda eindigde op een  mooie 4e plaats.

In de categorie Basic Novice A eindigde Emilie Schop (13) uit Dordrecht op de 1e plaats. Esra Drijver (14) uit Dordrecht en Gabriela Arvelo (13) uit Berkel en Rodenrijs eindigden op een mooie 4e en 5e plaats in de categorie Pre Basic Novice B.

In de Basic Novice B was de 3e plaats op het podium voor de Dordtse zeventienjarige Sanne Haanstra (Zie onderste foto) en Jente Rommens (17) uit Etten Leur  mocht de 8e plaats noteren.

De rijdsters werden in Hoorn gecoacht door Winnie Dekker, Nikki Davison en Monique Koops van het DDD trainersteam.

IJsshow Urban Dynamics op 26 mei 2019 op de Dordtse Sportboulevard
Na deze laatste wedstrijd zullen de rijdsters naast de reguliere trainingen gaan richten op hun optreden in de Show Urban Dynamic. Deze show zal te zien zijn op 26 mei om 13.00 en 16.00 uur in het ijstheater op de Dordtse Sportboulevard.

De kaartverkoop is online reeds gestart via www.karinsschaatssport.nl  en zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Sportboulevard Dordrecht..