Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe website van Platform van Dordtse kerken aan vooravond The Passion'
15apr

Nieuwe website van Platform van Dordtse kerken aan vooravond The Passion

DORDRECHT - Aan de vooravond van evenement The Passion in Dordrecht op 18 april heeft het Platform van Dordtse kerken een nieuwe website gelanceerd. 

,,We willen graag Dordrecht laten zien, dat er veel gebeurt. Kerkelijk Dordt is veelkleurig en veelzijdig actief", aldus voorzitter Hans Berrevoets.

Voor het Platform is immers de komst van The Passion naar de oudste stad van Holland de kans om met als thema " je bent niet alleen" de sociale kant te laten zien van het werk van de kerken en geloofsgemeenschappen. Dat staat voor woorden als barmhartigheid en mededogen. Op de nieuwe website van het Platform staat daarom veel informatie over allerlei activiteiten rond The Passion.

Het stadsbrede overleg van kerken en geloofsgemeenschappen werkt al vijf jaar onder de naam  Platform Dordtse Kerken. De doelstelling is om kerken en geloofsgemeenschappen met elkaar in contact te brengen en om activiteiten te ontwikkelen en te stimuleren. Dat gebeurt vanuit de opdracht van het evangelie dienstig zijn voor de bewoners van het eiland van Dordrecht en de stad.

Voorzitter Hans Berrevoets: ,,Door samen de eenheid te zoeken kunnen kerken altijd ook  hun verscheidenheid laten zien. Dat past helemaal  bij de wortels van de historische stad Dordrecht. Vrijheid van geloof en vrijheid van geweten is immers verbonden met 19 juli 1572. Toen werd in de stad de eerste vrije Statenvergadering geopend. Vier jaar geleden tekende de Koning met zijn gezin ook voor de met de geschiedenis van onze stad verbonden vrijheden. Als Platform denken we ook mee over activiteiten rond 19 juli op weg naar de herdenking in 2022 van 450 jaar eerste vrije Statenvergadering."

Het bestuur van het Platform bestaat uit: Hans Berrevoets (voorzitter), ds. GertJan Vogel (vice-voorzitter), Elly van Wenum - Kroon en Dik van der Zeijden (secretarissen) en als leden pastoor Tjeerd Visser, ds. Kees Streefkerk en voorganger Timon Kitsz. Gert van Duin is ambassadeur.

Bekijk de nieuwe website op www.dordtsekerken.nl

(voor de organisatie van The Passion heeft het Platform van Dordtse kerken een projectggroep ingesteld met als leden Wiebe van Horssen, Elly van Wenum, Tjeerd Visser, Bram Naaktgeboren, Paul Wansink en Timon Kitz)

Zie ook:
Jaarvergadering Platform van Dordtse kerken herdenkt Hans Meijer, Victor van Heusden en Maarten van Krimpen (do, 22 nov 2018)
Platform Dordtse kerken roept op tot respectvolle dialoog rond scheiding kerk en staat (di, 26 dec 2017)
Platform Dordtse kerken nieuwe naam voor contact en overleg tussen kerken (di, 13 dec 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!