Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vanavond meepraten over de ontwikkelingsplannen Amstelwijck' Bron foto: Inspiratiefoto van Biesland Ypenburg, FARO architecten; fotograaf Hans Peter Föllmi van IC4U
15apr

Vanavond meepraten over de ontwikkelingsplannen Amstelwijck

DORDRECHT - Over Amstelwijck is veel te doen. De komende jaren gaat hier flink gebouwd worden, is de bedoeling van de gemeente. De plannen hiervoor krijgen langzamerhand vorm. Om te zien hoe ver het staat met de plannen, of om te vertellen wat jij belangrijk vindt bij de ontwikkeling van de wijk, is er een inloopavond. Die is vanavond, 15 april, tussen 19.00-21.00 uur, in de Tromptuin (in de Short Stay Facility) aan de M.H. Trompweg 235.

Tijdens deze avond krijg je informatie over de algemene plannen voor de projecten Smitszigt en Amstelwijck Park en kun je een voorstel voor het verkeersplan inzien. De gemeente hoort graag jouw vragen en ideeën voor deze wijk. Meer informatie is hier te vinden.

Zorgtuin en Tiny houses
Een nieuwe ontwikkeling omtrent Amstelwijck is, dat vastgoedondernemer Pieter van Loon drie hectare landbouwgrond heeft gekocht aan de Amstelwijckweg. De grond behoort bij het oorspronkelijke landgoed Gravenstein en wordt nu alleen gebruikt als hooiland waar in de winter schapen weiden. Van Loon heeft het plan opgevat om op deze locatie, als het even kan samen met Drechtstadboer een zorgtuin te ontwikkelen. Drechtstadsboer had al eerder een plan ingediend om een stadsboerderij op te starten op Amstelwijck. Dit plan is door de gemeente afgewezen.

Van Loon wil op de aangekochte grond een zorgtuin maken waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werken. Een deel van deze medewerkers zal ook op het terrein kunnen wonen in Tiny Houses, vertelt hij aan Dordt Centraal van 12 april. Ook hoopt hij dat een organisatie met een maatschappelijke functie als Trivire of een ggz-instelling als Yulius voor geestelijke gezondheid of bijvoorbeeld Gemiva-SVG Groep aanhaakt.

Zie ook:
VSP stelt vragen over plan “Ontwikkelperspectief en haalbaarheidsanalyse Amstelwijck” (ma, 1 apr 2019)
Organisaties hopen op steun voor plan Leefwijck Amstelwijck in de gemeenteraad (ma, 17 dec 2018)
Informatieavond over ontwikkelingsperspectief Amstelwijck goed bezocht (vr, 23 nov 2018)
Nieuwe toekomstvisie voor Amstelwijck (wo, 22 feb 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!