dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

De bibliotheek zoekt jou: 'Stadsbibliotheek Dordrecht is op zoek naar vrijwilligers'

12 april 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Ben je klantgericht en help je graag anderen? Dan zijn wij op zoek naar jou voor de vernieuwde Stadsbibliotheek. Op dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag kun je als gastheer/gastvrouw aan de slag.|

Gastheer Jan van de Stadsbibliotheek vertelt waarom dit vrijwilligerswerk zo leuk is: “ik werk sinds begin dit jaar een keer per week als gastheer. Ik vind het leuk dat ik contact heb met mensen en een praatje met ze kan maken. Als ze binnenkomen of weggaan, begroet ik ze. Wanneer ik zie dat mensen iets zoeken, ga ik erheen om te vragen waarmee ik kan helpen. Als ze reserveringen zoeken, laat ik zien hoe het werkt. Maar ook als mensen niet zo blij zijn, zoals tijdens de herrie met de verbouwing, maak ik een praatje over wat er gaat gebeuren en dan zie je ze weer opvrolijken. Bezoekers gaan je ook herkennen als ze vaker op dezelfde dag komen, dat is leuk.”

De diversiteit van het gastheer zijn spreekt Jan ook erg aan. “Ik kan het persoonlijk iedereen aanraden. Het is erg divers: van kleine kinderen die boekjes komen zoeken, tot een hele klas die hier binnenkomt. De collega’s zijn erg gezellig. Ondanks dat je hier maar 5 uurtjes komt, word je heel erg betrokken en hoor je bij het team. Daarom ga ik ook met plezier naar het werk. Daarnaast is de bibliotheek na de verbouwing erg mooi geworden, het is een leuke omgeving om in te werken. Tot slot: het is ook een voordeel dat je gratis lid bent als vrijwilliger.”

Zie jij jezelf ook in een creatieve en inspirerende werkomgeving met leuke collega’s? Meld je dan aan op www.debibliotheekaanzet.nl/vrijwilliger-bij-aanzet.

Lees meer over:

bibliotheek vrijwilliger
Deel dit bericht met je vrienden!