Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Twee gewonden bij scheepsbrand in haven Botermarkt' Foto's: Jasmijn de Koning
11apr

Twee gewonden bij scheepsbrand in haven Botermarkt

DORDRECHT - Op donderdag 11 april, even voor 18 uur, vond er een explosie plaats op klein bootje in de gracht tussen de Nieuwbrug en de Wijnbrug. Daardoor raakte nog een bootje in de brand aan de overkant, vlakbij Restaurant De Stroper.

De 2 mannen op het eerste bootje die door de explosie en steekvlammen verrast werden sprongen direct in het water en zwommen naar de kant, waar ze op het parkeerplaatsje op een bankje gingen zitten. Beiden liepen gelukkig slechts lichte brandwonden op.

Nog hevig trillend van de schok moesten ze toezien hoe binnen enkele minuten een tweede bootje vlam vatte. De brandweer was snel ter plekke en begon meteen de branden te bestrijden. Enkele minuten later arriveerde ook de ambulance die de beide mannen naar het ziekenhuis bracht.

Omwonenden kregen van de brandweer korte tijd het advies ramen en deuren te sluiten vanwege de hevige rookontwikkeling en de ventilatie uit te schakelen. De brand was binnen een half uur onder controle.Deel dit bericht met je vrienden!