maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Paasactiviteiten rondom Dordrecht voor het hele gezin

8 april 2019 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Ook dit jaar kun je in en rondom Dordrecht heerlijk van de Paasdagen genieten, en met een beetje geluk zal dat met heerlijk lenteweer gepaard gaan. Hier een aantal tips voor activiteiten in onze regio die je met het hele gezin kunt ondernemen.

Dagje Biesbosch

Bij mooi lenteweer is er niets leukers dan heerlijk samen naar Nationaal Park De Biesbosch te gaan, waar van alles te doen is, zoals varen, wandelen, kano varen en vogels kijken. Kinderen kunnen er bovendien op 19 april om 13:30 uur paaseieren kleuren en worden dan door de Biesboschgids meegenomen om in het park natuurlijke materialen te verzamelen voor deze creatieve activiteit. Deelname kost €5,- per kind. De prachtige Biesboschregio die het Nationaal Park omringt leent zich ook nog eens goed voor mooie fietstochtjes. Kom je van wat verder of reis je met de kleintjes, dan kun je gemakkelijk de fiets of de auto meenemen, bijvoorbeeld op een fietsendrager, zoals te vinden bij rameder.nl. Er is immers voldoende gratis parkeergelegenheid te vinden rondom De Biesbosch. Voor fietsroutes en praktische informatie kun je hier terecht.

Paaseieren schilderen bij Huis van Gijn

Het Huis van Gijn aan de Nieuwe Haven is een prachtig historisch museum en een cultureel pand om trots op te zijn in onze stad. Combineer Pasen met een bezoek aan dit leuke en interactieve museum. De collectie, de audiotours en het leuke speurblad voor kinderen transporteren je zo naar het verleden. Op 17 april kunnen kinderen om 14:30 uur naast interieurs en kunst bewonderen, ook zelf creatief aan de slag met paaseieren schilderen. Kosten voor de activiteit zijn €2,50 per kind en zijn inclusief hun museumentree.

Speuren en kleuren bij Weizigt

Naast het welbekende paaseieren zoeken en kleuren, kan jong en oud op 22 april vanaf 10:30 uur ook terecht bij Duurzaamheidscentrum Weizigt voor kunst, natuur en gezelligheid. Er zijn unieke exposities bij Weizigt te bewonderen. De stadsboerderij, de tuinen en de klimaatkas bieden allemaal een prachtige setting om van het lentegevoel met Pasen te genieten. Kom dus gezellig de dieren aaien en voeren, ontdek de bijenstal en leer over de wereld van het water in Aquarama. Een interessante en mooie omgeving voor alle leeftijden dus!

Vlooienmarkt in plaats van woonboulevard

Vergeet met Pasen die saaie woonboulevards maar! Op zondag 21 april en maandag 22 april kun je terecht bij de Mega Indoor Paas Vlooienmarkt bij Sportboulevard Dordrecht. Je kunt hier je hart ophalen met allerlei vintage kleding, antieke meubels, en retro sieraden of hebbedingetjes. Op het gezellige event is er een live DJ die met gevarieerde muziek de sfeer er goed in houdt. Dat wordt dus lekker struinen en keuvelen bij verschillende kraampjes en creatieve ideetjes opdoen. Uiteraard kun je ook even genieten van een hapje en een drankje in de kantine van de markt. Entree is €4,- en je kunt er op beide dagen terecht van 09:00 tot 17:00 uur.

Zie ook:

Lees meer over:

pasen
Deel dit bericht met je vrienden!