zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

D66 Dordrecht en GroenLinks Dordrecht stellen Artikel 40 vragen over lozen PFOA en GenX door Evides

8 april 2019

DORDRECHT - D66 Dordrecht en Groenlinks Dordrecht hebben gezamenlijk artikel 40 vragen gesteld aan het Dordtse college over de lozing van PFOA en GenX door Evides. De vragen volgen op een bericht van Stichting het Wantij. Deze stichting had middels een WOB-verzoek informatie verkregen over deze lozing.

Uit deze informatie valt op te maken dat er een jaarlijkse stroom water, mogelijk als reststroom van het zuiveringsproces, met een hoge concentratie PFOA en GenX via de Spaarbekkens in het Wantij terecht komt. Een zorgelijke situatie omdat dit niet vergund lijkt en omdat dit gebeurt in een gebied waar veel mensen van het water genieten. Bijvoorbeeld zwemmend of windsurfend.

In de artikel 40 vragen hebben D66 Dordrecht en Groenlinks aan het college gevraagd of zij de brandbrief hierover die Stichting het Wantij naar de minister heeft gezonden, kan ondersteunen. Daarnaast wordt gevraagd of het Dordtse college al op de hoogte was van deze lozing en wat zij tegen Evides gaat ondernemen.

Deel dit bericht met je vrienden!