zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Brugwachter Teus verhuist naar Den Bosch

1 april 2019

DORDRECHT -Hij zwaait de mensen uit in het brugwachtershuisje bij de Prins Hendrikbrug. De pop Teus heeft heel wat avonturen beleefd in zijn geliefde huisje, maar nu is het tijd om te verhuizen. Samen met Henk gaat hij als brugwachter naar de Hinthamerbrug in Den Bosch.

“Dank voor al die jaren dat jullie gebruik hebben gemaakt van ’mijn’ Prins Hendrikbrug. Zorgen jullie goed voor deze prachtbrug? En eh.. ook een beetje voor elkaar?”, schrijft Teus in zijn afscheidsbrief op het raam van het huisje. Hij pakt hier zijn spullen in. Elke maand deed hij iets anders in zijn huisje. En het was steeds genieten om te zien wat hij uitvoerde. Veel mensen zullen hem missen. Op zijn facebookpagina zijn al tientallen reacties op zijn vertrek. De pagina houdt hij overigens aan.

Teus heeft in het huisje gewoond voor het project Overbruggen.  Hierbij blazen kunstenaars nieuw leven in de nagenoeg nutteloos geworden brugwachtershuisjes. Teus is een creatie van de Dordtse kunstenaar Jan Stroeve.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!