woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Jubilerend Caïro serveert Egyptisch buffet

1 april 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Broodjeszaak Caïro op het Scheffersplein in Dordrecht verraste zijn klanten en andere gasten vrijdag 29 maart met een buffet met zelfgemaakte Egyptische hapjes en drankjes. Ter gelegenheid van zijn twintigjarig bestaan wilde eigenaar Maher Nakhla daarmee iets terugdoen voor de stad en de Dordtenaren.

Wethouder Maarten Burggraaf van economische zaken kwam het buffet vrijdagmiddag openen. Samen met Maher en diens schoonvader Ad Louter knipte hij een symbolisch lint door.  ,,Ondernemers als Maher zijn heel belangrijk voor de stad. Zij zorgen dat het gezellig wordt. Leuk dat hij zijn jubileum zo met de stad viert en iedereen trakteert”, zei de wethouder.

De Egyptenaar kwam in de jaren ’80 als twintigjarige student naar Nederland en begon al snel in de horeca te werken. In een shoarmazaak in Ede ontmoette hij de Dordtse Marianne Louter die daar studeerde. Zijn liefde voor haar dreef hem naar Dordrecht. Ze trouwden en in 1986 werd hun dochter Suzanne geboren

Daarna opende Maher Nakhla zaken in Arnhem, Scheveningen en Gorinchem, maar hij bleef altijd hopen op een zaak in zijn eigen Dordrecht. Eind jaren ’90 vond hij de juiste plek daarvoor in de voormalige kruidenierswinkel op het Scheffersplein. In maart 1999 opende hij de deuren van zijn broodjeszaak Caïro.

Nakhla speelde meteen in op de vegetarische trend die toen opgang deed in het land. ,,Ik verkoop van begin af aan veel vegetarisch producten. Van falafel tot feta, van humus tot aubergine. Mijn schoonvader adviseerde me om ook vlees te gaan verkopen en ik ben achteraf blij dat ik naar hem heb geluisterd”, vertelt hij

Caïro was de eerste die in de stad met döner kebab begon en dat liep meteen storm. Inmiddels verkopen zo’n 25 zaken dit. Nakhla was ook de eerste die verse falafel serveerde. RTL4 verkoos die twee jaar geleden tot beste van Dordt. Dat filmpje staat nog steeds op de Facebookpagina van Caïro.
De afgelopen twintig jaar bouwde de ondernemer een grote klantenkring op uit alle lagen en nationaliteiten van de Dordtse bevolking. Om voor hen wat terug hield hij vrijdag 29 maart het feestelijk buffet op het Scheffersplein.

Fotobijschrift: Maher Nakhla (midden) knipte vrijdag samen met wethouder Maarten Burggraaf (links) en zijn schoonvader Ad Louter (rechts) een symbolisch lint door ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van zijn broodjeszaak Caïro op het Scheffersplein in Dordrecht.

Lees meer over:

wethouder cairo broodjeszaak
Deel dit bericht met je vrienden!