zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Inschrijving geopend voor derde editie Zoomer Wantijrun

29 maart 2019 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Woensdagavond 26 juni start vanaf de atletiekbaan van Fortius, Dordrechts gezelligste zomeravondrun met het mooie Wantij als decor. Je kunt kiezen uit 3 afstanden: 5 kilometer, 10 kilometer of de 10 Engelse mijl van 16,1 kilometer. Het event begon met zeshonderd deelnemers. Groeide vorig jaar al naar achthonderd en zet nu in op duizend lopers. Hoe meer lopers, hoe meer geld er kan worden opgehaald voor het goede doel. De opbrengst van de run gaat naar de High Five Foundation, een mooi lokaal initiatief.

Programma
Op woensdagavond 26 juni zal om 19:30 uur het startschot voor de 10 Engelse mijl klinken, gevolgd door de 5 km en de 10 km. Het mooie Wantij is het schitterende decor voor de drie afstanden. We hopen op aangename zomerse temperaturen. Het wordt weer een sportief en gezellig evenement met een vrolijk onthaal bij de finish met muziek en een drankje. Voor iedereen is er natuurlijk een medaille en zullen er prijzen worden uitgereikt aan de nummers 1 t/m 3 bij zowel de heren als de dames op elke afstand. Je kan je nu inschrijven via de website www.zoomerwantijrun.nl

Initiator
Zoomer Makelaardij is de drijvende kracht achter dit Dordtse event. Edwin Zoomer, makelaar en eigenaar van Zoomer Makelaardij: “We hopen met de run weer een mooie start van de zomer te maken. Als Dordtse makelaar ben ik er trots op om ieder jaar zoveel mensen sportief te zien genieten van onze stad en de natuur eromheen. Buiten de sportieve uitdaging, is het ook een sociale aangelegenheid. Met onze sponsoren is er bij de finish weer genoeg reden om nog even te blijven nagenieten van hopelijk weer een zwoele zomeravond!”

Lokaal goed doel
Natuurlijk is er ook dit jaar weer een lokaal goed doel aan de run verbonden. De opbrengst van de Zoomer Wantijrun komt ten gunste van het goede doel verbonden aan de DrechtStadLoop en de High Five Foundation. Deze stichting help zoveel mogelijk Dordtse kinderen tussen de vier en achttien jaar van wie de ouders zijn aangesloten bij de Voedselbank. Met 5 projecten per jaar laat de High Five Foundation - met haar enthousiaste vrijwilligers - deze groep kinderen een dag onbezorgd genieten.
Let op: vol=vol! Woensdag 26 juni, start vanaf 19:30 uur Atletiekbaan Fortius in Dordrecht

Foto: Esther van de Sandt

Lees meer over:

inschrijving wantijrun
Deel dit bericht met je vrienden!