donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

De Op=Op Voordeelshop is failliet verklaard

26 maart 2019

DORDRECHT - De Op=Op Voordeelshop is definitief failliet. Dat heeft de rechtbank in Assen vandaag bepaald. De winkels blijven voorlopig open, maar bestellen via de webshop is niet meer mogelijk.  De aandeelhouders van Op = Op Voordeelshop hadden gisteren het faillissement aangevraagd voor hun retail keten van ruim 130 eigen winkels en webshop in Nederland.De tien franchise-winkels blijven buiten de faillissementsaanvraag. In Dordrecht heeft de zaak vestigingen in Winkelcentrum Crabbehof, aan de Van Oldenbarneveltplein 10=12 en in het centrum aan de Kolfstraat 16.

De Op=Op Voordeelshop stelt: “In de afgelopen maanden hebben de aandeelhouders/directie en management met adviseurs de mogelijkheden verkend om de toekomst van Op = Op Voordeelshop in de huidige structuur veilig te stellen. Ook Op = Op Voordeelshop heeft te maken met uitdagende marktomstandigheden die voortdurende aanpassing van de winkelformule en de bedrijfsvoering vragen. Daarvoor zijn duidelijke plannen gemaakt. Nog in maart 2018 overschreed Op = Op Voordeelshop de grens van 150 winkels. De snelle groei heeft veel liquiditeit en aandacht/energie gevergd van de organisatie.

Gebaseerd op hun geloof in het businessconcept van Op = Op Voordeelshop en gesteund door bankfaciliteiten hebben de aandeelhouders in de afgelopen twee jaar extra financiële middelen ter beschikking gesteld. Dit is onvoldoende gebleken om de onderneming door deze periode te kunnen leiden. Aandeelhouders en adviseurs zien/zagen mogelijkheden om de organisatie in afgeslankte vorm voort te zetten, maar konden dat vooralsnog niet realiseren.”

Op = Op Voordeelshop
Op = Op Voordeelshop is voordeel-specialist op het gebied van verzorgingsproducten, huishoudproducten en gezondheidsartikelen. Op = Op Voordeelshop biedt A-merken voor een lage prijs.

De eerste winkel opende in 1997 haar deuren in Klazienaveen. In 1999 werden er met franchise gestart. In 2015 stond de teller op 100 winkels. Vanuit Noord-Nederland is er gewerkt naar een landelijk dekkende keten. Het bedrijf werd beloond met de Nationale Prestatie Award en startte in 2016 als eerste discounter in haar segment een webshop, waar het complete winkelassortiment verkrijgbaar is. Met haar voordeelacties onderscheidde het bedrijf zich als eerste in Nederland met een 3-voor korting: 1 is goedkoop en 3 is nog goedkoper.

In totaal werken bij Op = Op 1164 mensen (318 FTE).

Lees meer over:

failliet Op=Op Voordeelshop
Deel dit bericht met je vrienden!