Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Platform Turkse Dordtenaar wil juist nu saamhorigheid omarmen' Bloemen uit Dordrecht naar Utrecht
21mrt

Platform Turkse Dordtenaar wil juist nu saamhorigheid omarmen

DORDRECHT - ,,We geven niet toe aan verdeeldheid. We omarmen saamhorigheid". Het Platform Turkse Dordtenaren, waarbij zes organisatie in Dordrecht zijn aangesloten, laat dit weten op de eigen face book pagina.

De aanleiding om stelling te nemen tegen verdeeldheid ligt in de eerste plaats in de vreselijke gebeurtenissen in Nieuw-Zeeland en Utrecht. Daarom brachten burgemeester Wouter Kolff en de voorzitter van het Platform van Dordtse kerken woensdag een bezoek aan de Aksa moskee in Nieuw-Krispijn.  Daar was de boodschap: we zijn allemaal Dordtenaren en we hebben respect voor diversiteit. Ook werd gesproken over eenheid in verscheidenheid en de mogelijkheid om in verbinding met elkaar te staan.

Het Platform van Turkse Dordtenaren besloot af te reizen naar een herdenking, met vooral blomen, in Utrecht.

Dat wordt  toegelicht op de volgende wijze:

,,De aanslag van afgelopen maandag in Utrecht heeft ons allen diep geraakt. Nog steeds is het voor velen van ons niet te vatten hoe iemand in staat is om zomaar een einde te maken aan leven van mensen die hij niet kent.

Namens alle inwoners van Dordrecht heeft Platform Turkse Dordtenaren in de persoon van Hakan Selat een bos bloemen neergelegd bij de herdenkingsplaats in Utrecht.

Onze gedachten gaan nogmaals uit naar alle nabestaanden en slachtoffers. Wij wensen alle betrokkenen heel veel sterkte!"Deel dit bericht met je vrienden!